zab
• 7,5 dkg zabpehely, 15 dkg finomliszt, 1 kk őrölt fahéj, 15 dkg cukor, fél kk szódabikabóna, tálba, összekeverni,
• 15 dkg vaj, 2 ek méz, 1 cs vaníliás cukor, olvasztani, bele a keverékbe,
• gyúrni, (hozzá 4 ek tej), szilárd legyen, dió nagyságú golyók, 5-5 cm tepsibe, lapítani, 175 fokon sütni.
1. Take one disc of dough out of the fridge and let it sit on the counter for a few minutes to soften slightly for easy rolling. On a floured surface, roll the dough out into a 30...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, bedagasztjuk és legalább 1 órán át kelesztjük meleg helyen. Amint kész, egy lisztezett nyújtódeszkán kb. fél centi vékonyra nyújtjuk, lehetőleg t...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz• 1 pohár kefír, 2 pohár cukor, 1 pohár olaj, 2,5 pohár liszt, 4 db tojás, 1 sütőpor, összekeverni, • vajazott, lisztezett tepsibe önteni, gyümölcs a tetejére, megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 15 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamato...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz