5 tojás,
25 dkg porcukor,
1 vaníliás cukor,
1,25 dl langyos víz,
2,5 dl étolaj,
38 dkg liszt,
1 sütőpor,
2 e.k. kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét. A tésztát elfelezzük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport.
Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát. A forma közepére teszünk 2 kanál fehér tésztát, de nem kenjük el. A tészta közepére teszünk 2 ek. barna tésztát és ezt addig folytatjuk váltakozva, amíg a tészták el nem fogynak. Arra ügyeljünk, hogy mindig középre rakjuk a következő réteget, magától fog elterülni, attól lesz ilyen szép csíkos.
Ugyanúgy sütjük, mint más piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tetejére tehetünk bármilyen mázat, krémet, esetleg keresztben el is vághatjuk és megtölthetjük.
A cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal. Hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kicsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRobotgéppel összekeverjük a hozzávalókat. Sütőpapíros tepsibe öntjük,megszórjuk kedvünk szerint. 200 C-on sütjük 30-40 percig
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a lisztet, cukrot, vajat, tojássárgáját. A tésztából félre teszünk 4 kanálnyit, a maradék tésztát 20x30 cm átmerőjű, zsírpapírral kibélelt formába tesszük. Előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét kőkeményre verjük a sóval, a citromlével és a cukorral, majd lapáttal gyengéden belevegyítjük a darált diót, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. Sütőpapíros t...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes