15 dkg zsír
40 dkg liszt
2 k. porcukor
Kis rum
1 sütöpor
2 k. tejföl
1 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 lapot nyújtunk belőle, lekváros diós töltelék a lapok közé.
Tetejére csokimáz.
1 A mogyorót egy serpenyőben megpirítjuk - akkor jó ha pattog - de vigyázzunk, hogy ne égessük meg. Majd egy konyharuhával ledörzsöljük a héját. 2 Közben gőz felett felolvasztju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütőt előmelegítjük kb.180 fokra. A tojások sárgáját a cukrokkal kikeverjük,a fehérjét habbá verjük.A habból 3 kanálnyit a sárgájához forgatunk,és ezta többi habhoz keverjük óvato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingot a tejben megfőzöm, majd a zselatin fixet levés tejjel elkeverve hozzáadom a kész pudinghoz. A tejszínt a habfixálóval és 1 kanál porcukorral habosra keverem. A margari...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű