liszt
keverni
Mindenképpen porcukrot használj, mert a kristálycukor meg fog látszani sütés után is a tésztában.
Először elkészítjük a mákos gubát. A mákot ledaráljuk , a kifliket felkarikázzuk, a tejet és a vajat összemelegítjük. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük és egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, porcukrot, a lisztet, a sütőport, és végül az olvasztott margarint. Kikent, lisztezett tepsibe sütjük. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTÉSZTÁHOZ: 50 dkg lisztet elmorzsolunk 25 dkg margarinnal,-még jobb,ha fele zsír(porhanyósabb),4 tojássárgával,2 dkg kevés cukros tejben felfuttatott élesztővel.Közepesen kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 50 deka cukrot 2 deci vízzel felfőzünk, és addig kevergetjük, amíg átlátszó és hólyagos nem lesz. Ekkor egy drótkarikával a masszából próbát veszünk. Ha a karikából kifújt cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű