Családireceptkönyv.hu

Megőrül érte a világ: így készíts fillérekből finom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 mandarin
400 g tejszín
1 doboz sűrített tej

Elkészítés:


Turmixold össze a megpucolt mandarint, majd egy sűrű szűrőn nyomkodd át, hogy tiszta mandarin levet kapj. Ha van gyümölcs centrifugád, ezzel is csinálhatod és akkor nem kell átszűrnöd. Öntsd vissza a turmixgépbe a levet, majd add hozzá a tejszínt és a sűrített tejet és keverd 2-3 percig. Végül töltsd át egy műanyag dobozba, zárd le a tetejét és tedd a fagyasztóba. Elkészítés közben kóstold meg, ha neked nem elég édes, adj hozzá cukrot, persze csak akkor, ha nem bánod a kalóriákat!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes-diós-habos sütemény
Meggyes-diós-habos sütemény

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha kell, teszünk hozzá 1-2 ek vizet. Egy sütőpapírt beleteszünk a tepsibe, és beleigazítjuk. Így látjuk, hogy mekkorára kell a tésztát nyújtanunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Mézes krémes.
Mézes krémes.

A lapokhoz valót félkeményre gyúrni,ha tejet kíván picit teszünk bele.A tésztát 4 felé osztjuk.Jó lisztezett deszkán kinyújtjuk,tepsi hátulján meg sütjük.Előmelegített sütőben (200...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ditta
Kölesgombóc
Kölesgombóc

- A kölest felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, picit megkavarjuk, majd legalább egy órát ázni hagyjuk. - Utána a kölest leszűrjük, és egy kisebb lábasba tesszük. Főzzük is meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Kavart almás (finom)
Kavart almás (finom)

Az almákat megmossuk, meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Ízesítjük pici őrölt fahéjjal (esetleg cukorral) és jól összekeverjük. A cukrot a tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk