20dkg margarin
20 dkg cukor
5 db tojás
30 dkg liszt
fél sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
2 ek.kakaópor
50 dkg magozott meggy
A krémhez:
1 tejszínes pudingpor
4 dl tej
15 dkg cukor
20 dkg margarin
A tetejére:
3 dl habtejszín keményre verve
A margarint a cukorral habosra keverjük,egyenként hozzáadagoljuk az egész tojásokat,a vaníliás cukrot,citromhéjat és a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát elfelezzük,felébe a kakaóport belekeverjük.
A tepsit sütőzsírpapírral kibéleljük,a sárga tésztát az aljára,a barnát pedig rásimítjuk.
A meggyet rászórjuk és sütjük.
A krém:
A pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük,hozzáadjuk a kihabosított margarint.
A kihűlt tésztánkra kenjük.
A krémre pedig a keményre vert tejszínt tesszük.
Nagyon finom süti. – Jánosné Bencsik
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tészta többi hozzávalóját, és kemény, rugalmas tésztává gyúrjuk. Kettéosztjuk, és 2 tégla...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tölteléket összekeverni, fél óráig pihentetni, és utána bolti réteslapba betölteni, majd megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejbe belekeverünk egy kávéskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. (Az élesztő felfuttatása nem nagy művészet, nekem akkor válik be a legjobban, amikor viszonylag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyemasszát a darált keksszel, 1 ek. rummal, vaníliás cukorral és egy kevés tejjel (2 dl) összegyúrom. Ebbe nem tettem cukrot, mert az összetevők is édesek. Egy tepsibe (21...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű