menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-fahéjas muffin


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 12db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1db közepes alma
- 16dkg cukor
-2 teáskanál fahéj
- 20dkg liszt
- 5dkg dió
- 2,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 0,8dl olaj
- 1,25dcl natur joghurt
- 3 evőkanál aprított dió
- zsír

Elkészítés:


A sütőt 180c, légkeverésesnél 160c melegítjük.

Töltelékhez: 1 almát durvára reszelünk, elkeverjük 1 evőkanál cukorral és a 0,5 teáskanál fahéjjal.

Száraz összetevők: A lisztet (200dkg), a diót (5dkg) 1 teáskanál fahéjat a sütőport (2,5 teáskanál) szódabikarbónát (0,5 teáskanál) összekeverjük.

Nedves összetevők: Az 1db tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot 1 evőkanál kivételével, az olajat (0,8dl) és a joghurtot (1,25dcl), hozzáadjuk a lisztkeveréket, és addig keverjük míg a száraz összetevők nedvesek nem lesznek

Tetejére szórni. Összekeverjük a 3 evőkanál aprított dió 0,5 teáskanál fahéj és 3 evőkanál cukor

A tészta felét a mélyedésekbe töltjük, 1-1 evőkanál almamasszát teszünk rá, ráöntjük maraduk tésztát. A tetejére rászórjuk az aprított diós keveréket

A sütőben középen, 20-25percig sütjük. 5 percig pihentetjük, után a formából kiszedjük és hűlni hagyjuk.

Almás-fahéjas muffin

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis hájas
Hamis hájas

A tészta hozzávalóit egy tálba öntöm és jó alaposan kidolgozzuk,2 cipóra osztjuk félretesszük hagyjuk pihenni. Elkészítjük a zsíros masszánkat amivel a tésztánkat kenjük le a zsír...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kókuszos grízes kocka
Kókuszos grízes kocka

A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sárgáját, végül beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. 20 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Almás kukoricamálé
Almás kukoricamálé

Az őrölt fahéjjal, kevés sóval és cukorral, citromhéjjal és citromlével ízesített növényi tejet és vizet felforraljuk, majd állandó keverés mellett lassan hozzáadjuk a kukoricadará...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes lepény/egyszerű/
Meggyes lepény/egyszerű/

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy kivajazott tepsibe nyomkodjuk. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, majd a tésztára öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk