- 1db közepes alma
- 16dkg cukor
-2 teáskanál fahéj
- 20dkg liszt
- 5dkg dió
- 2,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 0,8dl olaj
- 1,25dcl natur joghurt
- 3 evőkanál aprított dió
- zsír
A sütőt 180c, légkeverésesnél 160c melegítjük.
Töltelékhez: 1 almát durvára reszelünk, elkeverjük 1 evőkanál cukorral és a 0,5 teáskanál fahéjjal.
Száraz összetevők: A lisztet (200dkg), a diót (5dkg) 1 teáskanál fahéjat a sütőport (2,5 teáskanál) szódabikarbónát (0,5 teáskanál) összekeverjük.
Nedves összetevők: Az 1db tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot 1 evőkanál kivételével, az olajat (0,8dl) és a joghurtot (1,25dcl), hozzáadjuk a lisztkeveréket, és addig keverjük míg a száraz összetevők nedvesek nem lesznek
Tetejére szórni. Összekeverjük a 3 evőkanál aprított dió 0,5 teáskanál fahéj és 3 evőkanál cukor
A tészta felét a mélyedésekbe töltjük, 1-1 evőkanál almamasszát teszünk rá, ráöntjük maraduk tésztát. A tetejére rászórjuk az aprított diós keveréket
A sütőben középen, 20-25percig sütjük. 5 percig pihentetjük, után a formából kiszedjük és hűlni hagyjuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés), légkeverésen 170-re. 1. A tojások sárgáit keverjük habosra a cukorral. Keverjük bele a puha vajat, a joghurtot, a citromle...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: NehézTésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és diós krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal. Kenőtolla...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejfölt megízesítjük a két fajta cukorral,annyira hogy elég édes legyen.A tepsibe egymás mellé elkezdjük rakni a kekszet,megkenjük a tejfölös krémmel,megint keksz lekvárral jól m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kicsire felkockázzuk, a cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal együtt feltesszük főni kb. 10 percig, majd kihűtjük. A leveles tésztát kiolvasztjuk, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű