Családireceptkönyv.hu

Pincepörkölt


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 dkg szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 80 dkg sertés lapocka (lehet akár köröm, vagy marhahús is), 1 ek. házi darált paprikakrém, vagy 1 db TV paprika, 1 db paradicsom, só, frissen őrölt bors, 1 db babérlevél, 1 ek. majoránna, 1 tk. őrölt kömény, 2 duci gerezd fokhagyma, kb. 1,5 dl sűrű paradicsomlé, 2-3 dl testes vörösbor (én, tettem bele egy maréknyi szárított vargányát is).

Elkészítés:


A szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük, kiszedjük. A visszamaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg levet enged. Ekkor fűszerezzük, megszórjuk őrölt paprikával, belenyomjuk a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet, a gombát és fedő alatt főzzük tovább. Amikor a hús már majdnem puha, visszatesszük a szalonnakockákat, hozzáöntjük a paradicsomlevet és a vörösbort. Belekeverjük a hasábokra vágott, tisztított burgonyát és készre főzzük. Savanyúsággal, friss kenyérrel tálaljuk.

Pincepörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Gombás rakott őzgerinc
Gombás rakott őzgerinc

A húst kiklopfoljuk, és enyhén sózva félre tesszük. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg az eresztett le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött hús
Töltött hús

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és befűszerezzük. Sonkát és egy darab sajtot teszünk rá, úgy csomagoljuk bele, hogy ne látszódjék ki sehol. Bundázzuk be, lisztbe forgatju...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: András
Tenkei Tata májashurkája
Tenkei Tata májashurkája

Megfőzzük a húst, majd ugyanabban a lében a szalonnát, végül a májat. Figyelem, a májat nem szabad túlfőzni! A szalonna főzésekor a víz felszínén úszó zsírt is fel kell használni a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Krilla
Répás húsgolyó
Répás húsgolyó

A répát a vöröshagymával és a tojással késes aprítóban finomra dolgozzuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, végül forró, bő zsírban kisütjük. S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk