Hozzávalók 4-6 személyre:
50 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál sertészsír
1 l húslé
2 darab burgonya
3 darab csiperkegomba
1 cikk kelkáposzta
1 darab tv-paprika
2 darab paradicsom
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 kisebb cikk zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál kakukkfű
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál csemegepaprika-krém
1 teáskanál só
barnakenyér
A sertéscombot nagyobb kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Sózzuk, és hozzáöntünk fél liter húslevest vagy vizet, majd lefedjük, és legalább 35 percig főzzük. Az elpárolgott levet vízzel pótoljuk. Megtisztítjuk és felkarikázzuk a burgonyát, a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. A kelkáposztalevelet vékony csíkokra, a gombát pedig cikkekre vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyem- és a zellerzöldet, a fokhagymát összezúzzuk. Miután a hús már megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát, fehérrépát, sárgarépát és zellert, a csíkokra szelt kelkáposztalevelet, a cikkekre vágott gombát és a karikákra vágott füstölt kolbászt. Kevergetve addig főzzük, amíg a húslé sűrű lesz körülötte. Meghintjük fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt köménymaggal, hozzáadjuk a csemegepaprika-krémet, ezt követően a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot is. Felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje. Fedő nélkül, közepes lángon addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem- és zellerzölddel, majd forrón, barnakenyérrel tálaljuk.
Extra tippünk
Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot vagy bazsalikomot is.
A csülök főzőlevének tetejéről leszedett zsíron aranybarnára pirítjuk a karikára vágott zöldségeket, jelesül a fehér répát, sárgarépát és a zellert. Amikor a zöldségeknek a színe m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és az olajon aranysárgára pirítjuk. 2. A pirospaprikával meghintjük, a szétnyomott fokhagymát meg a köménymagot hozzáadjuk, és egy kevés vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA finomra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, és felengedjük vízzel. A vízhez adjuk a csíkokra vágott kelkáposztát é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesElkészítés A hagymát és a fokhagymát olajon megpárolom, borsozom, hozzáadom a kockára vágott cukkinit. Ételízesítővel ízesítem, bazsalikommal fűszerezem, vízzel felöntöm és kb. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű