menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi betyárleves - gombával dúsított élvezet


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 5-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4-6 személyre:
50 dkg sertéscomb
10 dkg füstölt kolbász
1 evőkanál sertészsír
1 l húslé
2 darab burgonya
3 darab csiperkegomba
1 cikk kelkáposzta
1 darab tv-paprika
2 darab paradicsom
1 darab sárgarépa
1 darab fehérrépa
1 kisebb cikk zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 mokkáskanál kakukkfű
1 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál csemegepaprika-krém
1 teáskanál só
barnakenyér

Elkészítés:


A sertéscombot nagyobb kockákra daraboljuk. Egy nagyobb méretű lábasban felforrósítjuk a sertészsírt, és megpirítjuk benne a felkockázott húst. Miután megpirult, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Sózzuk, és hozzáöntünk fél liter húslevest vagy vizet, majd lefedjük, és legalább 35 percig főzzük. Az elpárolgott levet vízzel pótoljuk. Megtisztítjuk és felkarikázzuk a burgonyát, a fehérrépát, a sárgarépát és a zellert. A kelkáposztalevelet vékony csíkokra, a gombát pedig cikkekre vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyem- és a zellerzöldet, a fokhagymát összezúzzuk. Miután a hús már megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott burgonyát, fehérrépát, sárgarépát és zellert, a csíkokra szelt kelkáposztalevelet, a cikkekre vágott gombát és a karikákra vágott füstölt kolbászt. Kevergetve addig főzzük, amíg a húslé sűrű lesz körülötte. Meghintjük fűszerpaprikával, kakukkfűvel, őrölt köménymaggal, hozzáadjuk a csemegepaprika-krémet, ezt követően a zúzott fokhagymát és a felkockázott paradicsomot is. Felöntjük annyi húslével, hogy éppen ellepje. Fedő nélkül, közepes lángon addig főzzük, amíg minden zöldség megpuhul. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem- és zellerzölddel, majd forrón, barnakenyérrel tálaljuk.
Extra tippünk
Kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot vagy bazsalikomot is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyírségi gombócleves
Nyírségi gombócleves

Elkészítés: A kockára vágott húst elkezdem főzni, mintha húsleves készülne, közben leszedem a habját. A gyökérzöldségeket megtisztítom, kis kockákra / karikára vágom, és a húshoz a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aggteleki kaporleves
Aggteleki kaporleves

Vajas rátást készítünk, 5 dkg vajjal és liszttel, majd felengedjünk 1,2 l vízzel, ételízesítővel, sóval és kaporral ízesítjük. Galuskát keverünk, majd bele szaggatjuk a levesbe....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Frankfurti leves
Frankfurti leves

A káposztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a krumplit felkockázzuk. Kevés zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, fokhagymát, majd jó evőkanálnyi lisztet teszünk rá....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Salátaleves
Salátaleves

A salátát beáztatom hideg vízbe, alaposan átmosom, és állni hagyom 20 percre. A szalonnát kis kockára vágom, a zsírját kiolvasztom, majd beledobom a tisztított fokhagymákat A k...

Elkészítési idő: 20
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk