15-20 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 kis vöröshagyma
só, bors, 1 leveskocka
kevés olaj
tej, víz
1 ek tejföl
1 ek liszt
Kevés olajon a felaprított hagymákat megpirítom, majd rárakom a kockára vágott cukkinit és felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főzöm, sózom-borsozom. Amikor kész, leveszem a tűzről és összeturmixolom. Ha sűrű, öntök hozzá még kevés vizet/tejet, felforralom újra, közben leveskockával ízesítem, majd behabarom a liszt, tejföl és leveslé keverékével. Levestésztával vagy pirított kenyérkockával / levesgyönggyel tálalom, esetleg még reszelt sajttal is meghinthetem.
Az előkészítései folyamatok két fázisból állnak: először is a lencsét egy bő fél napra beáztatjuk, hogy puha legyen és megszívja magát. Második körben a szalonnát, a zöldségeket, a...
Elkészítési idő:1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát, kiveszem a kopoltyút, majd besózom és a sóban egy órán át...
Elkészítési idő:A felforrósított olajban megpirítjuk a felkarikázott virslit, majd kiszedjük az edényből és félretesszük. A finom kockákra vágott szalonnát a bőrével együtt a még mindig forró edén...
Elkészítési idő: 50 percPörköltalapot készítek a zsiradékon a felkockázott hagymából, pirospaprikából. Beleteszem a leveszöldséget, fokhagymát, babérlevelet, paprikát, paradicsomot és alá egy kevés vizet,...
Elkészítési idő: 1 óra