15-20 dkg cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 kis vöröshagyma
só, bors, 1 leveskocka
kevés olaj
tej, víz
1 ek tejföl
1 ek liszt
Kevés olajon a felaprított hagymákat megpirítom, majd rárakom a kockára vágott cukkinit és felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főzöm, sózom-borsozom. Amikor kész, leveszem a tűzről és összeturmixolom. Ha sűrű, öntök hozzá még kevés vizet/tejet, felforralom újra, közben leveskockával ízesítem, majd behabarom a liszt, tejföl és leveslé keverékével. Levestésztával vagy pirított kenyérkockával / levesgyönggyel tálalom, esetleg még reszelt sajttal is meghinthetem.
A póréhagymát megtisztítjuk, és megmossuk. A zöld részéből csak kicsit hagyjunk meg. Felkarikázzuk, és félretesszük. A tálaláshoz félreteszünk egy keveset, amit kevés vajon megpirí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzöm a füstölthúst fokhagymás babéros, tárkonyos vízben, majd kiveszem a léből. Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rádobom a zöldségeket és a babot, kicsit kevergetem, ma...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát megpucolom, sajtreszelőn lereszelem, az olívaolajon egy percet párolom, majd megszórom a liszttel és további 2-3 percet pirítom majd felöntöm a vízzel, sózom borsozom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát előre megfőzzük sós vízben és összetörjük. A főzőlevet félretesszük. Amikor kihűlt, fűszerezzük, belegyúrunk 1 tojást, a maradék zellerlevelet apróra vágva, és annyi li...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű