7 pritamin (vagy piros kaliforniai) paprika
2 evőkanál olaj
3 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál friss gyömbér
1 teáskanál köménymag
5 db sárgarépa
2 teáskanál cukor
425 g paradicsompüré
6 dl víz
300 ml tejszín
só
fehér bors
A pirospaprikákat 250 fokos sütőben 10-15 percig sütjük, majd a sütőből kivéve a paprika héját lehúzzuk és magházát eltávolítjuk. Forró olajban a hagymákat, gyömbért és fűszermagokat megpirítjuk.
Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát és paprikahúst. Sóval, fehér borssal ízesítjük, majd puhára pároljuk.
Felöntjük vízzel vagy zöldséglevessel, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a végén megcukrozzuk. Legalább 15-20 percig főzzük.
Botmixerrel pürésítjük, egy szitán pedig átpasszírozzuk. A végén tejszínnel dúsítjuk.
A káposztát 10-20 percig főzöm úgy, hogy a víz ellepje, hogy lágy legyen, a kolbásszal együtt. Rántást készítek hozzá, majd ezzel még 5 percig főzöm.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymát zsíron üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával. A megmosott, kockákra vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk-borsozzuk, és addig pároljuk, míg ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA frankfurti leves elkészítéséhez a virslit felkarikázzuk, a vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk, megpucoljuk a krumplit és felkockázzuk. Kettévágjuk a kelkáposztát, kivágjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű