BABGULYÁS.Hozzávalók....1,5 kg bab,1 db 1 kg körüli füstölt csülök,1 kg marha lábszár,2 db sárga répa,2 db petrezselyem,1 fej hagyma,1 fej kisebb fokhagyma,2 kanál lecsó,ízlés szerint só,bors,őrölt kömény.majoránna,
,a babot és a csülköt 1 éjszakán át áztatom,majd a csülköt és a lábszárt kockára vágom,a hagymából lecsóból készítek 1 pörkölt alapot,mibe bele teszem a lábszárt,majd a csülköt a zuzót fokhagymát, ,a babot a félig meg főtt pörkölthöz adom a fel karikázót zöldségekkel,és fel öntöm vízzel,mikkor a bab is meg főtt.3 db tojásból galuskát készítek és a levesbe szagatóm.tejfölel és erős paprikával tálalom.
1. Az előkészített babot 1-1,5 liter hideg sós vízben tedd fel főni, s add hozzá a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát, meg a babérlevelet. 2. Amikor a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy leveses fazékban kevés olajon kiolvasztom a kockára vágott húsos szalonna zsírját. A zsiradékban a finomra vágott hagymát rövid ideig párolom, majd ráteszem a tésztát is. Állan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk és felkockázzuk, majd a fokhagymát is megtisztogatjuk és fokhagyma nyomóval vagy egy nagyobb kés lapos felével szétnyomjuk. Egy lábosban felhevítjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűLeves készítésére sárga hüvelyű, „cérna” nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű