Családireceptkönyv.hu

Csokis fatörzs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
7 tojás
7ek.liszt
7ek.cukor
1mk.sütőpor
2ek.olaj

A krém:
13 dkg Boci étcsokoládé
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg puha vaj
- 0,5 dl habtejszín
- 10-15 dkg porcukor (ízléstől függ ki mennyire szereti édesen, illetve, hogy a habtejszín, amit használunk, cukrozott-e)
- 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:


Az egész tojásokat a cukorral addig keverem amíg habos,krémes lágy masszát nem kapok,majd apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport majd végül beleöntöm az olajat.
Szilikonos ütőpapírral bélelt tepsibe(30x40cm)öntöm majd 180 fokon kb.10 percig sütöm(ez sütőfüggő)
Amikor kész szilikonos sütőpapírra borítom és még melegen sütőpapírral együtt feltekerem,hagyom kihűlni.
Ha kihűlt kitekerem megkenem kívül-belül

A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk egy nagy fémtálban. Majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kakaóport, a vajat és a tejszínt. Géppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat is és ismét felverjük még a géppel 1-2 percig, hogy szép sima legyen.

A piskótát kitekerjük a konyharuhából, majd ismét feltekerjük, és egy kb. 10 cm-es részt ferdén levágunk róla (ez kerül majd az oldalára, ez lesz az oldalág). Majd újra kitekerjük, és egyenletesen bekenjük a krém jó 1/3-ával - a levágott kis darabot is kitekerjük és azt is egyenletesen bekenjük a krémmel. Feltekerjük újra mindkét darabot, rátesszük egy tálcára a nagy rudat, majd a kisebb darabot a nagyobb oldalára illesztjük, mintha egy oldalsó ág lenne, és így bekenjük az egészet kívülről is a krém másik felével. Nem baj, ha nem szép sima a kenés, sőt, az a jó, minél rücskösebb, hiszen a fa törzse is rücskös és kérges.
5. Tálalásig hűtőben dermesztjük, majd szeletelve kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Jég pite
Jég pite

Tészta: Az alapanyagokat összegyúrjuk. Három lapot sütünk belőle. Töltelék: A tejben megfőzzük a lisztet, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral. A két masszá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Bécsi kifli
Bécsi kifli

A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, és a darált mandulát. A vajjal elmorzsoljuk majd a vaníliás p.cukrot is hozzá adjuk. A két tojás sárgájával egynemű masszává gyúrjuk. Folpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Mézes krémes
Mézes krémes

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Eszter
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges, pici tejet tehetünk hozzá. Ha kész a tésztánk elfelezzük, és az egyik részéhez hozzágyúrjuk a kakaópor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk