A piskótához:
7 tojás
7ek.liszt
7ek.cukor
1mk.sütőpor
2ek.olaj
A krém:
13 dkg Boci étcsokoládé
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg puha vaj
- 0,5 dl habtejszín
- 10-15 dkg porcukor (ízléstől függ ki mennyire szereti édesen, illetve, hogy a habtejszín, amit használunk, cukrozott-e)
- 1 csomag vaníliás cukor
Az egész tojásokat a cukorral addig keverem amíg habos,krémes lágy masszát nem kapok,majd apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport majd végül beleöntöm az olajat.
Szilikonos ütőpapírral bélelt tepsibe(30x40cm)öntöm majd 180 fokon kb.10 percig sütöm(ez sütőfüggő)
Amikor kész szilikonos sütőpapírra borítom és még melegen sütőpapírral együtt feltekerem,hagyom kihűlni.
Ha kihűlt kitekerem megkenem kívül-belül
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk egy nagy fémtálban. Majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kakaóport, a vajat és a tejszínt. Géppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat is és ismét felverjük még a géppel 1-2 percig, hogy szép sima legyen.
A piskótát kitekerjük a konyharuhából, majd ismét feltekerjük, és egy kb. 10 cm-es részt ferdén levágunk róla (ez kerül majd az oldalára, ez lesz az oldalág). Majd újra kitekerjük, és egyenletesen bekenjük a krém jó 1/3-ával - a levágott kis darabot is kitekerjük és azt is egyenletesen bekenjük a krémmel. Feltekerjük újra mindkét darabot, rátesszük egy tálcára a nagy rudat, majd a kisebb darabot a nagyobb oldalára illesztjük, mintha egy oldalsó ág lenne, és így bekenjük az egészet kívülről is a krém másik felével. Nem baj, ha nem szép sima a kenés, sőt, az a jó, minél rücskösebb, hiszen a fa törzse is rücskös és kérges.
5. Tálalásig hűtőben dermesztjük, majd szeletelve kínáljuk.
Egy nagyon gyors és egyszerű desszertet hoztam, talán emlékeztek még a sós karamelles csokis szeletre, nagy sikere volt, sokan elkészítettétek, ott is hasonló a töltelék. A kókusz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejből kiöntünk egy decit, és meglangyosítjuk. Feloldjuk benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha felfutott, hozzáöntjük a liszthez. Hozzáadjuk a maradék t...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A túrót, a sütőtököt, a tojásokat, a porcukrot és a búzadarát összekeverjük. 2. A masszából gombócokat formálunk, és forrásban lévő, enyhén sós vízben megfőzzük. Akkor jó, ha a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben keverd el az élesztőt és egy kiskanál cukrot. Meleg helyen hagyd felfutni. A lisztet kelesztő edénybe mérd ki, keverd hozzá a sót, a cukrot, a puha vajat és a vill...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű