A piskótához:
7 tojás
7ek.liszt
7ek.cukor
1mk.sütőpor
2ek.olaj
A krém:
13 dkg Boci étcsokoládé
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg puha vaj
- 0,5 dl habtejszín
- 10-15 dkg porcukor (ízléstől függ ki mennyire szereti édesen, illetve, hogy a habtejszín, amit használunk, cukrozott-e)
- 1 csomag vaníliás cukor
Az egész tojásokat a cukorral addig keverem amíg habos,krémes lágy masszát nem kapok,majd apránként beleszitálom a lisztet és a sütőport majd végül beleöntöm az olajat.
Szilikonos ütőpapírral bélelt tepsibe(30x40cm)öntöm majd 180 fokon kb.10 percig sütöm(ez sütőfüggő)
Amikor kész szilikonos sütőpapírra borítom és még melegen sütőpapírral együtt feltekerem,hagyom kihűlni.
Ha kihűlt kitekerem megkenem kívül-belül
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk egy nagy fémtálban. Majd levesszük a gőzről, hozzáadjuk a kakaóport, a vajat és a tejszínt. Géppel habosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrokat is és ismét felverjük még a géppel 1-2 percig, hogy szép sima legyen.
A piskótát kitekerjük a konyharuhából, majd ismét feltekerjük, és egy kb. 10 cm-es részt ferdén levágunk róla (ez kerül majd az oldalára, ez lesz az oldalág). Majd újra kitekerjük, és egyenletesen bekenjük a krém jó 1/3-ával - a levágott kis darabot is kitekerjük és azt is egyenletesen bekenjük a krémmel. Feltekerjük újra mindkét darabot, rátesszük egy tálcára a nagy rudat, majd a kisebb darabot a nagyobb oldalára illesztjük, mintha egy oldalsó ág lenne, és így bekenjük az egészet kívülről is a krém másik felével. Nem baj, ha nem szép sima a kenés, sőt, az a jó, minél rücskösebb, hiszen a fa törzse is rücskös és kérges.
5. Tálalásig hűtőben dermesztjük, majd szeletelve kínáljuk.
Elkészítés: A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral, a kókus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le ,. A diót törjük apróra és az eritrittel őröljük porrá. Én ezt kávédarálóban tettem. A zabpelyhet a fehérjével és az útifűmaghéjjal, a cukkini...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, közepébe mélyedést csinálunk és hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű