menu

Családireceptkönyv.hu

Mogyorós-banános kosárkák


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (6 db szilikon formához):
A kosárkákhoz:
• 20 g kókuszliszt
• 25 g zabkorpa
• 20 g fehérjepor (kevert, vagy kazein: sűrű legyen, ami sok vizet felvesz)
• 1 tojás
• kevés víz
A töltelékhez:
• 1 banán (120 g)
• 1 érett avokádó (85 g)
• 10 g holland kakaópor
• 30 g mogyorós fehérjepor
• + kevés citromlé
Tipp: Ha nincs mogyorós fehérjeporod, használj csokisat, a kakaópor helyett pedig mogyoróvajat. Az ízek hasonlóak lesznek.

Elkészítés:


A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra. Közben lesz időd összeállítani a tésztát és a krémet is. A kosárkák tésztájához keverd össze először a kókuszlisztet, zabkorpát és a fehérjeport, majd add hozzá a tojást és lassan, kevergetve adagolj hozzá egy kevés vizet is. Annyit, amennyit felvesz és ragacsos masszává alakul. A korpa és a kókuszliszt is elég sok vizet fel tud szívni. Ha a fehérjeporod nem elég édes, ízlés szerint tovább édesítheted a tésztát.
A masszával kend ki a szilikon formáid alját és peremét. A krémhez vágd félbe az avokádót, vedd ki a magját és kanalazd a belsejét turmixgépbe. Add hozzá a banánt is, de előtte vágj le belőle 12 karikát: ez lesz a dísz, tedd őket félre és önts rájuk kevés citromlevet, hogy ne barnuljanak meg.
Az avokádóhoz és a banánhoz adj még egy adag fehérjeport és kakaót is, majd turmixold krémesre: finom, puding szerű krémet kell kapnod. Tedd a hűtőbe.
Közben a felmelegedett sütőben 10 percig süsd a kosárkákat. Ha elkezd barnulni a szélük, készen vannak. Ha picit hűltek, töltesd fel őket a csokis-mogyis-banános “avokádópudinggal” és díszítsd őket banándarabkákkal.
Tedd még pár órára a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tápanyagtartalom 1 db sütiben:
115,5 kcal / 10,3 g fehérje / 11,6 g szénhidrát (ebből 3,4 g rost) / 4,2 g zsír

Mogyorós-banános kosárkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Cseresznyés álompite
Cseresznyés álompite

A lisztben elkeverem a sütőport, sót, majd a többi hozzávalóval gyorsan összegyúrom, és sima tésztává dolgozom. (A vajat adom hozzá utoljára, hogy lássam mennyi kell a tésztához ah...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lúdláb (gluténmentes)
Lúdláb (gluténmentes)

Tészta: A tojást a megpuhított margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a cukrot és a kakaóport. Ezzel is jól elkeverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel és apránkén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Magyarica
Magyarica

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Fahéjas csillagok
Fahéjas csillagok

A darált mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben. Tányérra borítjuk,kihűtjük. A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 5 dkg porcukorral, 1 tk fahéjjal, a mogyoróval, egy cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk