Hozzávalók (10 darabhoz):
55 g Szafi Fitt -CH szénhidrát-csökkentő lisztkeverék (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
50 g Szafi Fitt nyújtható édes lisztkeverék (édes nyújtható lisztkeverék ITT!)
csipet só (Himalaya só ITT!)
3 g sütőpor (sütőpor ITT!)
15 g Szafi Fitt eritrit (eritrit ITT!)
50 g Szafi Fitt kókuszkrém (kókuszkrém ITT!)
40 g víz
2 tojás
2 tojásfehérje
100 g cukormentes kemény szilvalekvár (tölteléknek) (szilvalekvár ITT!)
A száraz és nedves alapanyagokat külön edényben elkeverjük, majd összedolgozzuk őket.
5 percre félrerakjuk a tésztát pihenni.
Ezután bambuszrostlisztes felületen kb. 0,5 cm vastagra nyújtjuk és 6*6 cm-es lapokat vágunk belőle.
Mindegyik közepébe 1 tk. lekvárt rakunk és egymásra hajtjuk a sarkait.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és tojássárgájával megkenjük a tetejét.
Sütés: Előmelegített sütőben 200 fokon (alsó-felső) 15 perc, majd 180 fokon további 25 perc.
Ui.: túrós /totus batyu is készíthető belőle.
Tápértékei darabonként:
56 kcal,
3 g fehérje,
2.8 g zsír,
7 g ch (ha nem szilva lekvárral töltjük, akkor jelentősen kevesebb!)
Gesztenyés piskóta mákos-totukrémmel és sárgabarackkal: 15 dkg gesztenyelisztböl, 5 tojásból, 1 evökanál mézböl, fél csomag sütöporból, csipetnyi sóból piskótát sütöttem (a tojásfe...
Elkészítési idő:Habrolókat sütünk, a rolókat sütés előtt megkenjük tojássárgával. 200 fokon 12 percig sütjük. Cukor, tej, puding felfőzni lehűteni. Tejszínt fixálót, kemény habbá verjük. Me...
Elkészítési idő: 1,5 óraÖsszegyúrjuk nem kelesztjük, pihentetjük míg a tölteléket elkészítjük A porcukrot vízzel felforraljuk és elosztva a töltelékre öntjük, ha nem elég híg pici méz vagy lekvár, ha túl...
Elkészítési idő: