Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg ghee
- 8 ek eritrit
- 6 tojás
- 10 dkg kókuszliszt
- citromlé, csipet só, szódabikarbóna
Töltelék:
- 60 dkg reszelt alma
- fahéj, vanília
- 8 dkg eritrit
Elkészítés
Elsőként elkészítjük a tölteléket: a reszelt almába beleszórjuk az eritritet, majd félretesszük.
Felolvasztjuk a ghee – t és a tészta összes hozzávalóját belekeverjük, egy könnyen gyúrható, de nem folyós masszát kell kapnunk.
A tészta felét belenyomkodjuk egy kb 25 x 35 cm – es tálba, ráhalmozzuk a kinyomkodott almát, megszórjuk a fahéjjal, végül rásimítjuk a maradék tésztát.
Mivel nyújtani nem lehet, vizes kézzel gombócokat formálunk és puzzle – szerűen beborítjuk vele.
170 Celsius – fokon kb egy óra alatt készre sütjük (légkeveréssel).
Ha hagyjuk kihűlni, vékony, éles késsel nagyon szépen szeletelhető.
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kana...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit enyhén sós vízben héjában megfőzzük, leszűrjük és megpucoljuk. (Hányszor égette meg a kezem a forró krumpli!) Hagyjuk langyosra hűlni. A lisztet nyújtódeszkára szitáljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 23x23 centis tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A nádcukrot és a vajat tegyük egy mélyebb serpenyőbe, majd alacsony lángon melegítsük őket ö...
Elkészítési idő: 15+30 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, tejföllel krémesre keverjük. A lisztet, sütőport, fahéjat, darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük. A tészta masszát két részre osztjuk. A teps...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű