20 dkg mandula/mandulaliszt
5 dkg kókuszzsír
1 tojás sárgája
5 dkg xilit
Hozzávalók a krémhez:
2 bio citrom
2 tojás
1 tojás sárgája
2 evőkanál (kb. 4 dkg) rizsdara / kukoricakeményítő / tápióka keményítő / citromos pudingpor
10 dkg xilit
50-70 ml kókusztej
A tésztához a mandulát finomra daráljuk, a tojás sárgáját elválasztjuk, a fehérjét félre tesszük. A hozzávalókból ragacsos tésztamasszát készítünk és kókuszzsírral kikent piteformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2cm-es pereme is legyen. Nem baj, ha vékony lesz a tészta. A tésztát a hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a krém.
A citromkrémhez a két citrom héjét lereszeljük, kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a húsát egy kanál segítségével kiszedjük. Ha van aprítógépünk, a citromot abban aprítsuk fel, de nem kell, hogy nagyon pépes legyen, csak a hártyás részek ne maradjanak egyben. Gép nélkül egy éles késsel is dolgozhatunk. Az egész tojásokat és a sárgáját a xilittel keverjük krémesre, adjuk hozzá az aprított citromot, a citromhéjat, a keményítőt / darát és annyi kókusztejet hogy egy híg tejszín sűrűségű krémet kapjunk. A tésztára öntsük rá a krémet és 165 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük. Közben a megmaradt 2 tojás fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, ízlés szerint egy teáskanál xilitet adhatunk hozzá, hogy édesebb és fényesebb legyen. Ha a pitén a krém megszilárdult a habot egyenletesen osszuk szét rajta és még kb. 5 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg kissé barnulni kezd a teteje.
A formában hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen szeletelhető lesz.
A krémtúrót és „darabos” túrót kézi mixerrel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a 4 evőkanál joghurtot és a pudingport. Ha már a krém kellően krémes, folyamatos turmixolás mellett egyenk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk, 25×35 cm-es tepsi hátulján megsütjük a lapokat, 180 fokon 5-10 percig. Ha megsültek az egyik lapot ko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulát 5 dkg cukorral aprítógépben ledarálom, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadom a csokoládét és ismét apróra darálom, hogy a csokoládé is morzsákra...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tojást a cukrokkal és a reszelt almával kikeverjük. A sütőport a liszttel, a kávéval és dióval összekeverjük, majd hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen hozzá...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: Könnyű