menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos pite-gluténmentes, tejmentes, laktózmentes,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg mandula/mandulaliszt
5 dkg kókuszzsír
1 tojás sárgája
5 dkg xilit

Hozzávalók a krémhez:

2 bio citrom
2 tojás
1 tojás sárgája
2 evőkanál (kb. 4 dkg) rizsdara / kukoricakeményítő / tápióka keményítő / citromos pudingpor
10 dkg xilit
50-70 ml kókusztej

Elkészítés:



A tésztához a mandulát finomra daráljuk, a tojás sárgáját elválasztjuk, a fehérjét félre tesszük. A hozzávalókból ragacsos tésztamasszát készítünk és kókuszzsírral kikent piteformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2cm-es pereme is legyen. Nem baj, ha vékony lesz a tészta. A tésztát a hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a krém.

A citromkrémhez a két citrom héjét lereszeljük, kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a húsát egy kanál segítségével kiszedjük. Ha van aprítógépünk, a citromot abban aprítsuk fel, de nem kell, hogy nagyon pépes legyen, csak a hártyás részek ne maradjanak egyben. Gép nélkül egy éles késsel is dolgozhatunk. Az egész tojásokat és a sárgáját a xilittel keverjük krémesre, adjuk hozzá az aprított citromot, a citromhéjat, a keményítőt / darát és annyi kókusztejet hogy egy híg tejszín sűrűségű krémet kapjunk. A tésztára öntsük rá a krémet és 165 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük. Közben a megmaradt 2 tojás fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, ízlés szerint egy teáskanál xilitet adhatunk hozzá, hogy édesebb és fényesebb legyen. Ha a pitén a krém megszilárdult a habot egyenletesen osszuk szét rajta és még kb. 5 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg kissé barnulni kezd a teteje.

A formában hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen szeletelhető lesz.

Citromos pite-gluténmentes, tejmentes, laktózmentes,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Babapiskótás puncsos szelet
Babapiskótás puncsos szelet

Piskóta elkészítése: a fenti anyagokat gőz felett felfőzzük, s ha már forró, beleteszünk 2 mokkáskanál szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Túrós batyu
Túrós batyu

Kevés langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük, és elmorzsoljuk benne a margarint. Kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Havasi kifli
Havasi kifli

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gesztenyés tekercs
Gesztenyés tekercs

Egy sütő tepsit (30 x 40 cm) kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (légkeverésesnél 180°C-ra). A piskótához a tojásokat és a tojássárgáját egy tá...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk