Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládé Torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók...
(24 cm-s torta karikához)


tortalap...


8 db tojás
180 g liszt
160 g kristálycukor
csipet só




csokoládé(párizsi)krém...


500 g Ráma krémmargarin
500 g kristály cukor
180 g Holland kakaópor
300 ml habtejszín




cappucino krém...

300 ml (növényi)habtejszín
1 ek cappucino por
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:


Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortakarika
alját sütőpaparral béleljük,oldalát
enyhén vajazzuk-félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét csipet sóval
és a fele cukor mennyiséggel, nem túl
kemény habbá verjük. Sárgáját a cukor másik
felével, fehéredésig habosítjuk. A két masszát
óvatos mozdulatokkal egybe telepítjük,
majd apránként, vigyázva,hogy a habot ne törjük
hozzá szitáljuk a lisztet és elkeverjük
a tojásos masszában. Formába töltjük és
20-25 perc alatt készre sütjük.
Párizsi krém(csokoládé krém) készítése...
Keverő tálba kimérjük a krémmargarin 1/3-d részét
és a kakaóport, félre tesszük.
Egy edénybe öntjük a kristálycukrot
amit elkeverünk 3 dl tejszínnel.
Gázlángon,folytonos keverés mellett melegítjük,
amíg a cukorszemcsék teljesen el nem olvadnak,
és két ujjunk közé téve a szirupból, vékony
cukorszál nem húzódik(ez a szálpróba)

Ezt a forró szirupot ráöntjük a kakaós alapra
és egy habverő segítségével simára keverjük.
A kapott kakaós masszát lehűtjük, majd a
krémmargarin 2/3-t hozzá adagolva
robotgép segítségével, légiesen könnyű
krémmé dolgozzuk ki. 3-4 evőkanálnyi
mennyiséget nyomózsákba félre tehetünk
a torta tetejének dekorálásához(opcionális:)

A tortalapot 3 részre vágtam. A középső
és legfelső lap közepét egy nagyobbacska,
kör alakú kiszúróval kivágtam félre tettem.
A nagy lapokat megtöltöttem a párizsi
krémmel és a torta külső felszínét
is beborítottam vele.

Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az előzőleg kivágott részből)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütőben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémből-csillagcsővel
mintát nyomva koronáztam meg...

Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az előzőleg kivágott részből)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütőben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémből-csillagcsővel
mintát nyomva koronáztam meg...

Csokoládé Torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brownie duplán csokis
Brownie duplán csokis

A vizet beleöntjük egy kis lábasba, hozzáadjuk a Rama margarint, kakaót és összeforraljuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és a cukrot, majd jól összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Holland almatorta recept
Holland almatorta recept

4 almát meghámozunk, magházát kiszedjük és felkockázzunk. 3 tojássárgát 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mandulamag
Mandulamag

A tésztához valókat egy tálba rakjuk és összegyúrjuk, majd margarinnal kikent mandula sütőformába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. (Érdem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Puncsszelet
Puncsszelet

A puncsszeletet az alábbiak szerint készítsük el: először csináljuk meg a tölteléket, amelyhez hagyományos módon piskótát sütünk négy tojásból, négy evőkanál cukorból és négy evőka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk