Családireceptkönyv.hu

Csokoládé Torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók...
(24 cm-s torta karikához)


tortalap...


8 db tojás
180 g liszt
160 g kristálycukor
csipet só




csokoládé(párizsi)krém...


500 g Ráma krémmargarin
500 g kristály cukor
180 g Holland kakaópor
300 ml habtejszín




cappucino krém...

300 ml (növényi)habtejszín
1 ek cappucino por
porcukor ízlés szerint

Elkészítés:


Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tortakarika
alját sütőpaparral béleljük,oldalát
enyhén vajazzuk-félre tesszük.
Tojásokat szétválasztjuk, fehérjét csipet sóval
és a fele cukor mennyiséggel, nem túl
kemény habbá verjük. Sárgáját a cukor másik
felével, fehéredésig habosítjuk. A két masszát
óvatos mozdulatokkal egybe telepítjük,
majd apránként, vigyázva,hogy a habot ne törjük
hozzá szitáljuk a lisztet és elkeverjük
a tojásos masszában. Formába töltjük és
20-25 perc alatt készre sütjük.
Párizsi krém(csokoládé krém) készítése...
Keverő tálba kimérjük a krémmargarin 1/3-d részét
és a kakaóport, félre tesszük.
Egy edénybe öntjük a kristálycukrot
amit elkeverünk 3 dl tejszínnel.
Gázlángon,folytonos keverés mellett melegítjük,
amíg a cukorszemcsék teljesen el nem olvadnak,
és két ujjunk közé téve a szirupból, vékony
cukorszál nem húzódik(ez a szálpróba)

Ezt a forró szirupot ráöntjük a kakaós alapra
és egy habverő segítségével simára keverjük.
A kapott kakaós masszát lehűtjük, majd a
krémmargarin 2/3-t hozzá adagolva
robotgép segítségével, légiesen könnyű
krémmé dolgozzuk ki. 3-4 evőkanálnyi
mennyiséget nyomózsákba félre tehetünk
a torta tetejének dekorálásához(opcionális:)

A tortalapot 3 részre vágtam. A középső
és legfelső lap közepét egy nagyobbacska,
kör alakú kiszúróval kivágtam félre tettem.
A nagy lapokat megtöltöttem a párizsi
krémmel és a torta külső felszínét
is beborítottam vele.

Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az előzőleg kivágott részből)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütőben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémből-csillagcsővel
mintát nyomva koronáztam meg...

Tejszínhab, cappuccino és kevéske
porcukorból, kemény habot vertem
amit a torta közepében maradt mélyedésbe
halmoztam. Egy (az előzőleg kivágott részből)
vékony piskóta réteggel fedtem
a habot amit, párizsi krémmel "álcázva"
lekentem. A torta oldalát, sütőben enyhén
megpirított kókusz reszelékkel "paníroztam"
tetejét recés habkártyával "fésültem" és
a félretett csoki krémből-csillagcsővel
mintát nyomva koronáztam meg...

Csokoládé Torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tökéletes piskóta recept
Tökéletes piskóta recept

Üsd az egész tojásokat a keverőtálba és habverővel verd 5 percen keresztül. Add hozzá a cukrot és keverd tovább még 2 percig. Végül lassan, fakanállal forgatva add hozzá a liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Banana Bread
Banana Bread

Preheat the oven to 350F degrees (175C). Grease an 8 1/2 by 4 1/2 inch baking pan (cca 22x12 cm). Whisk the flour, sugar, soda, and salt together in a large bowl. In a medium bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vienetta torta, karamellás-csokis
Vienetta torta, karamellás-csokis

A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá adjuk a sütőporral elkevert lisztet.40× 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, -6 tojásból , 12 porcukor, 12 liszt, ½ mk sütőp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kókuszos-foltos kocka
Kókuszos-foltos kocka

A tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk