- friss leveles tészta
- tojássárga - a kenéshez
Krém :
- 3 db tojásfehérje
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
- A tésztát, kb 2, 5 cm - es csíkokra vágjuk és egyenként feltekergetjük a roló formákra úgy, hogy a csíkok, fél cm szélesen fedjék egymást.
- Lekenjük tojássárgájával és sütőpapíros tepsibe fektetjük úgy, hogy a végek alulra kerüljenek.
- Szép aranybarnára sütjük.
- Még melegen lehúzzuk a formáról.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval , gőz felett félig felverjük, majd hozzászórva a cukrot, kemény habbá verjük.
- A krémet habzsákba kanalazzuk és megtöltjük a rolókat.
- Porcukorral meghintve kínáljuk.
A cukrot és egy csipetnyi sót keverjünk a tejhez és áztassuk bele a búzadarát. Amikor megduzzadt hozzáadjuk a tojássárgáját és a kemény habbá vert fehérjét. Margarinnal kikent tűzá...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet és az olajat, jól összekeverjük. A lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaót és a sütőport is belekeverjük....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA tepsi alját kipakoljuk kekszekkel. A tejet 2 dl kivételével elkezdtem forralni. A cukrot a pudingporral és a kimaradt tejjel csomómentesre kevertem, majd a forró tejhez öntött...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A disznózsírt a mélyhűtőben fagyosra dermesztjük, a tojássárgájákat kézi habverővel elhabarjuk 3/4 dl vízben, a lisztet egy nagy tálban összevegyítjük a sóval és a cukorral. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű