menu

Családireceptkönyv.hu

Medvehagymás Stangli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sós sütemények > Sajtos rudak > Medvehagymás stangli
Medvehagymás stangli recept
Galéria (2)
Medvehagymás stangli
Beküldve: 2015.03.13.
Kategória: Sajtos rudak
Küldte: pontycomb
Látták: 1009
Ennyien nyomtatták ki: 0
Miben készült? Sütő
Melyik évszakban? Egész évben, Tavasz
Konyha: Magyar
Fogás: Ebéd, Reggeli, Vacsora
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 4.80 csillag 10 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

1,5 kg liszt
25 dkg margarin
1 púpos ek sertészsír
200 g tejföl
2 egész +1 felvert tojás
75 g friss élesztő
4 dl tej
1 ek só
40 dkg trappista sajt
1 jó nagy csokor medvehagyma


Elkészítése:

A lisztben elmorzsolunk 20 dkg margarint (5 dkg-ot félreteszünk), a sót és a sertészsírt, majd a tejföllel, 2 tojással, a belemorzsolt élesztővel, és az apránként adagolt langyos tejjel alaposan összegyúrjuk.

A tésztagombócot pihentetjük 40 percig, azután vékonyra (kb. 1 cm) kinyújtjuk, egyik felére rákenünk az 5 dkg felolvasztott margarinból, jól beszórjuk az apróra vágott medvehagymával, és egy kevés reszelt trappista sajttal, majd a lapot félbehajtjuk!Kicsit rásodrunk a tésztára, hogy egyenletes legyen a felülete és ugyanezt a műveletet addig ismételjük, amíg a maradék margarin és a medvehagyma el nem fogy!

Pihentetjük a tésztát kb. 20-25 percet, végül kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, kicsit megsózzuk és pizzavágóval stangli méretűre vágjuk!

Előmelegített sütőben 190 fokon 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük!

Medvehagymás Stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Túrós Palacsinta ( Kaukázusi palacsinta )
Túrós Palacsinta ( Kaukázusi palacsinta )

a szódabikarbónát elkeverjük a kefirrel ...5 percet pihentetjük -lisztet összekeverjük a sóval +a kefirrel -egy tálban összegyúrjuk megszorjuk lisztel,letakarjuk és 10 percet...

Elkészítési idő: 25
Nehézség: Nehéz
share
Túrós pogácsa
Túrós pogácsa

Közepes keménységű tésztát készítünk,3x30 percenként hajtogatni, mikor ki van nyújtva sajtot reszelni rá és úgy hajtani. Kiszaggatni tojással megkenni ,sajtot szórni rá.Én a tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rudacska
Sajtos rudacska

Az élesztőt fel futtatom a tejjel meg a cukorral aztán mindent jól össze dolgozok és fél órát pihen a hüttőbe utánna kb 1-cmre kinyujtom meg szórom reszelt sajtal a tetejét és ujny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztás pogácsa
Káposztás pogácsa

A tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk