70 dkg simaliszt, 2 Rama (még kis zsír), só, 1 tojás, 1 sütőpor, 2/3 élesztő, tej, cukor, 20 dkg sajt.
A lisztet a zsiradékkal és a sóval elmorzsoljuk. A langyos tejben felfuttatott élesztőt a közepébe tesszük, bele a tojást, tejfölt. Összegyúrjuk, fél órát meleg helyen pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, lapjára sajtot reszelünk. (Lehet újra pihentetni, hajtogatni.) A tetejét megkenjük tojás sárgájával, reszelt sajttal (őrölt köménnyel, szezámmaggal). Forró sütőben sütjük.
1. A margarint összemorzsolom a liszttel, tejfölben egy csipetnyi cukorral, felfuttatom az élesztőt, hozzáöntöm a margarinos liszthez, hozzáteszem a sót, tojássárgájákat, 10 dkg re...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA TOAST kenyeret megkentem vajjal.....majd megszórtam egész köménnyel majd rátettem a vékonyra szelt sajtot......a sajttal felfele a goffri sütőbe tettem a tetejét ráhajtottam és r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, a sütőt előmelegítjük. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejüket késsel recésre bevágvjuk, tojássárgájával beecsete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés forró vízben feloldjuk és megvárjuk, míg felfut. Az összes többi hozzávalót egy tálba öntjük és az élesztőt is hozzá adva, közepesen kemény kelt tésztát dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű