40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
30 dkg trapista sajt
3 evőkanál tejföl
kenéshez tojás, durva szemű só
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk dúrva szemű sóval és reszelt sajttal.
180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőböl.
♥ A sajtos perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot.
♥ Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz.
1. A tejet és az olajat beleöntöm a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztben elkeverem az élesztőt, cukrot, sót - beleöntöm az üstbe. Elindítom a dagasztás programot. Ha végzett a gép, k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a száraz hozzávalókat keverem össze,majd a vizet,végül az olajat. Lisztes gyúródeszkán 25 db.kis gombócot csinálok,majd kb.20cm.-es rudakat sodrok belőlük. Tepsibe rakosg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, margarint, és a sót felforralom, majd belekeverem a lisztet, a tojást, tömlős sajtot. Megvárom míg kihűl (ha szükséges beleteszem a hűtőbe). Nagyon lisztes kézzel, mert lá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a margarint és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt és a tojást, majd gyors mozdulato...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: Közepes