40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál sütőpor
30 dkg trapista sajt
3 evőkanál tejföl
kenéshez tojás, durva szemű só
A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és 20 dkg reszelt sajttal, majd a szobahőmérsékletű margarinnal és tejföllel elmorzsoljuk. Lágy tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett gyúrólapon 1 cm vastagságúra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük. Tetejét megkenjük tojással, megszórjuk dúrva szemű sóval és reszelt sajttal.
180ºC-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Amikor a teteje aranybarna színt kap, már ki is vehetjük a sütőböl.
♥ A sajtos perec tetejére szórhatunk szezámmagot, vagy lenmagot.
♥ Tojás helyett megkenhetjük pizzakrémmel, így pizzás perecünk lesz.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint. Alaposan kidagasztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszemorzsoljuk az élesztőt a liszttel, hozzákeverjük a sót a reszelt sajtot a margarint, a zsírt és a tojássárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. Letakarva kb. 1 órát pihentetjük. U...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz-A lisztet átszitáljuk. Hozzá adjuk a sót és a margarint, jól összemorzsoljuk. -A reszelt sajtból 15 dekányit a fentiekhez morzsolunk. -Egy pohárba kimérjük a vizet és az ecetet,...
Elkészítési idő: 15+45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet átszitálom egy tálba, amit összekeverek a sóval, majd a darabokra vágott hideg vajjal. Hozzáadok annyi tejfölt, amennyit felvesz és hozzákeverem a reszelt sajt felét. Li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű