6 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg darált mogyoró
5 dkg kakaópor
egy csipetnyi só
Töltelék:
5 evőkanál Nutella
2 dl habtejszín
1 banán
Díszítéshez
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
10 dkg mogyoró
tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral és hozzáadjuk a kakaóport is. Mikor már krémes állagú, belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjébe egy csipetnyi sót teszünk és kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a lisztes masszával. Kivajazott tepsiben 35-40 percen át sütjük 200 fokon. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen ketté vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a Nutellával, így a krém lágy marad., a piskótát megkenjük vele. A banánt felszeleteljük és rátesszük a krémre, majd jöhet rá a másik piskóta. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, mikor langyos belekeverjük a vajat és megkenjük vele a sütemény tetejét. A mogyorót összetörjük és rászórjuk a tetejére, nagy kockákra vágjuk és már tálalhatjuk is az ínycsiklandó süteményt.
Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd 10 perc pihentetés után, kanál segítségével formázzuk meg, majd bő olajba szaggassuk ki és süssük aranysárgára. Szalvétára vagy papír törlő...
Elkészítési idő:A mazsolát vízbe, rumba vagy víz és rum keverékébe áztatjuk pár órára, majd felhasználás előtt leszűrjük. Piskóták: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasz...
Elkészítési idő: 120 perc1. A lisztet elkevertem a sütőporral, majd a gyúródeszkára szitáltam. 2. Elmorzsoltam a zsírral, hozzáadtam a tojást, a kristálycukrot és annyi tejet, hogy könnyen összeállíthat...
Elkészítési idő:Egy aprótígéppel összedaráljuk az Oreokat és mogyorót, majd az olvasztott vajjal elkeverjük és poharakba adagoljuk. A mascarponét elkeverjük a nutellával és a kemény habbá vert...
Elkészítési idő: