6 tojás fehérje
30 dkg cukor
35 dkg kókuszreszelék
A csokis réteghez:
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
10 dkg étcsokoládé
4 evőkanál habtejszín
A krémhez:
5 dl habtejszín
2 evőkanál cukor
3 evőkanál rum aroma
1 vaníliarúd belseje
A tetejére
5 dkg csokoládéreszelék
5 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és egy sütőformában elsimítjuk. 160 fokos sütőbe tesszük 4-6 percre. Figyeljünk, mert könnyen megég, ha a teteje aranyszínű kivehetjük a lapot! A csokoládét apróra tördeljük és gőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a tejszínt. Ezt követően eloszlatjuk a kókuszos lap tetején. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a rum aromát és a vaníliát, majd a csokoládés rétegre halmozzuk. Majd megszórjuk a csokoládéreszelékkel és a kókusszal. Legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük, majd szeletelhetjük is. Óvatosan kell szeletelni, mert a kókuszos lap nagyon törékeny!
4 tojás sárgáját 30 dkg cukorral 10 kanál vízzel habosra keverünk. Hozzáadunk 20 dkg lisztet 1 csomag sütőport és 10 dkg darált diót, majd a tojások fehérjét felverve. Krém kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém készítése A tojásokat habüstben ,gőz fölött melegítjük folytonos keverés mellett . Addig forrósítjuk ,míg annyira meleg nem lesz,hogy a felkockázott csokoládédarabok simán...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához először elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval is. Kinyújtjuk, a formába fektetjük, és 160 fokos sütőben 15 percig elősütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a tojássárgájához hozzá adjuk az cukrot, és habosra keverjük, hozzá adjuk a kakaóport, és alaposan elkeverjük. A tojásfehérjét a csipet sóval kem...
Elkészítési idő: kb. 45 Nehézség: Nehéz