menu

Családireceptkönyv.hu

Vörös lencseleves *


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


150g vörös lencse
2db nagy burgonya
3 db paradicsom
170 g fejes káposzta
2 fej vöröshagyma
4ek vaj
1tk őrölt gyömbér
3tk koriander
2tk római kömény
1tk kurkuma
3ek kókuszreszelék
3tk tamarindsűrítmény

Elkészítés:


A megmosott vörös lencsét sós vízben 20 percig főzzük. A finomra vágott hagymát és a gyömbért vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a felaprított paradicsomot. 5 percig főzzük, majd beletesszük a fűszereket, a kókuszreszeléket és további 2-3 percig főzzük. Hozzáadjuk a lencsét és felengedjük 1,5 liter vízzel.Lehet cseresznyepaprikával csípősíteni.
Kis lángon főzzük, amikor a paradicsom szétfőtt, beletesszük a tamarind krémet, a finomra reszelt fejes káposztát és lassú tűzön addig főzzük, amíg a káposzta is megpuhul.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkeraguleves petrezselymes galuskával
Csirkeraguleves petrezselymes galuskával

A főzésre előkészített csirkedarabokat kicsontozzuk, csak a szárnyak végét és a hátát hagyjuk egyben. Fazékba tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy a hústól számítva egysz...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Burgonyakrém leves
Burgonyakrém leves

A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Jókai bableves
Jókai bableves

1. A szárazbabot jól megmossuk, és a főzés előtti este vízbe áztatjuk másnap reggelig. 2. A csülköt ajánlatos már ugyancsak előző este megfőzni, mert nem csak a húst használjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Kínai csípős-savanyú leves
Kínai csípős-savanyú leves

A szárított gombát forró vízben áztatjuk legalább 15 percig. Közben előkészítjük a zöldségeket, a csirkét és a tofut. A csirkét vékony darabokra vágjuk, és a keményítő-szójaszósz-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk