Hozzávalók a tésztához (32 szelet):
-13 dkg DW sütőliszt
-2 dkg keserű kakaópor
-10 dkg nyírfacukor
-150 g natúr joghurt
-6 tojás
-1 dl olaj
-1-1 tk sütőpor és szódabikarbóna
-1 csipet fahéj
-1-1 csapott tk szerecsendió és vanília velő
-1 csipet só.
Hozzávalók a krémhez:
-550 ml tej
-750 ml habtejszín
-2 zacskó zselatin (2*25 g)
-2 ek diabetikus "méz"
-folyékony édesítő ízlés szerint
-egy csipetnyi vanília velő.
Szitáljuk egy tálba a lisztet, a kakaóport, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. A tojásokat válasszuk szét. A sárgájukat keverjük addig a nyírfacukorral, amíg kifehéredik. Adjuk hozzá a joghurtot és az olajat, és ezzel is keverjük el, majd dolgozzuk bele a lisztet is. A tojások fehérjéből verjünk kemény habot, és óvatosan forgassuk össze a többivel. Simítsuk sütőpapírral bélelet tepsibe (kb 25*35 cm), és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig süssük. Ez kb 35 perc. A megsült tésztát fordítsuk meg, húzzuk le róla a sütőpapírt és vágjuk félbe. Hagyjuk teljesen kihűlni. A krémhez a tejet a diabetikus mézzel, a vaníliával és a zselatinnal tegyük fel melegedni. Hevítsük addig, míg teljesen feloldódik. Tegyük félre hűlni. Akkor jó, ha elkezd sűrűsödni. A tejszínt verjük kemény habbá és keverjük össze a "mézes" tejjel, és ízesítsük folyékony édesítővel. A piskóta egyik felét (lehetőleg a tetejét) fektessük vissza a tepsibe. Ezen kenjük el a krémet és takarjuk be a másik lappal. ( Azért ez a sorrend, mert így szép lapos lesz a teteje). Néhány órára tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és szépen szeletelhető legyen.
4 tojásfehérjéből 15 dkg cukorral és 3 evőkanál vízzel kemény habot verünk.Majd hozzáadjuk a 4 tojássárgáját ,16 dkg liszthez a sütőport, 5 dkg darált diót. Ezeket összekeverjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem, a sárgáját habosítottam a cukorral. Hozzáadtam a sütőporral kikevert rizslisztet, alaposan átkevertem, majd óvatosan belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Melegítsd elő a gofrisütőt. 2. A tojásokat keverd habosra, majd mérd hozzá az összes többi alapanyagot, és keverd addig, míg teljesen csomómentessé nem válik a keverék. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg darált mák, 4 egész tojás, 5-8 dkg darált eritrit, 2 alma reszelve / nem kell a levét kinyomkodni /, tl. szódabikarbóna, tk. almaecet. Az egészet egy tálban alaposan összeke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű