10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
8 dl tej
25 dkg + 10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
15 dkg füstölt kolbász, sonka vagy bacon
1 csomag penne vagy farfalle tészta
A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítek. Ízesítem fokhagymával. borssal, szerecsendióval, sóval. Ha kész belereszelek 25 dkg sajtot vagy 2 tömlős sajtot. Közben kifőzök egy csomag penne tésztát vagy masnitésztát (farfalle). Összekeverem a sajtos besamel mártással. Felét kivajazott, morzsával megszórt jénai edénybe öntöm. Kolbászkarikát, sonkakockát rárakok. Majd a tészta másik fele, tetejére reszelt sajt. Mehet a sütőbe 220 fokra 30 percre.
Nagy fazékban sós vizet forralunk, és haraphatóra (al dente) főzzük benne a tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kaposztát metisztitjuk, es vékony metéltre vágjuk A hagymát aprora kockázzuk Egy magassabb labasban a hagymát az olajon üvegesre pároljuk,hozzaadjuk a kápsztát,megkeverjük ,es...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűÖsszekeverni. Tört krumplival tölteni a kockákat, és bő zsírban kisütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle,...
Elkészítési idő: 15perc Nehézség: Könnyű