10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
8 dl tej
25 dkg + 10 dkg reszelt sajt
2 gerezd fokhagyma
só, bors, szerecsendió
15 dkg füstölt kolbász, sonka vagy bacon
1 csomag penne vagy farfalle tészta
A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítek. Ízesítem fokhagymával. borssal, szerecsendióval, sóval. Ha kész belereszelek 25 dkg sajtot vagy 2 tömlős sajtot. Közben kifőzök egy csomag penne tésztát vagy masnitésztát (farfalle). Összekeverem a sajtos besamel mártással. Felét kivajazott, morzsával megszórt jénai edénybe öntöm. Kolbászkarikát, sonkakockát rárakok. Majd a tészta másik fele, tetejére reszelt sajt. Mehet a sütőbe 220 fokra 30 percre.
A töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát főzzük félkészre. Roppanjon, amikor leszűrjük. A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pennét sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Egy kis vizet hagyhatunk rajta. Belerakjuk a két tömlős sajtot. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, szintén hozzáadjuk. Fűszerezzük:...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű