A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt1 dl Vénusz olaj
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg túró
5 dl joghurt
10-15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dkg étkezési zselatin
1 citrom
A tetejére:
8 dl narancsos szénsavas üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor
4-5 evőkanál porcukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a sütőport, a kakaót, végül belekeverjük a tojások felvert habját. Egy nagy tepsibe öntjük, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a túrót összekeverjük a joghurttal, a porcukorral, a vaníliás cukorral. A citrom héját belereszeljük, majd a levét is belefacsarjuk. Robotgéppel csomómentessé verjük. A zselatint 1 dl vízben felmelegítjük, majd hűtjük, és a túrós masszához keverjük. Hűtőbe tesszük addig, amíg dermedni nem kezd, s ekkor rátesszük a tésztára.
A süti tetejéhez 8 dl szénsavas üdítőben 2 csomag vaníliás pudingport 4-5 evőkanál cukorral elkeverünk, felfőzzük. Miután kihűlt, a túró tetejére öntjük, és egyenletesen elkenjük.
Joghurtot az édesítővel elkeverjük, hozzáadjuk a kókuszolajat a sót, majd a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Kb. 1 centisre nyújtjuk a kész tésztát, majd megkenjük a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük a narancsok reszelt héjával, a porcukorral és a narancslével, majd a legvégén hozzákeverjük a darált kekszet is. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Tálalás e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mascarponét és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom és a lime reszelt héját és kifacsart levét. 2. Kemény habbá verjük a tejszínt és óvatosan ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű