♥ TÉSZTA :
15 dkg rétesliszt
15 dkg finomliszt
12 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 db tojássárgája
♥ TÖLTELÉK:
2 db tojásfehérje
10 dkg cukor
15 dkg darált dió
Baracklekvár
A robotgép üstjébe teszünk 15 dkg sima és 15 dkg réteslisztet, 10 dkg porcukrot , 12 dkg margarint és 2 tojássárgát.
Elindítjuk a gépet.
A megadott mennyiséghez 32 db kosárkára van szükség.
Ha a tészta elkészült, kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagra, majd a kosárka méretének megfelelő pogácsa szaggatóval kivágjuk a kör formát, amit belenyomkodunk a kosárkákba.
Amikor mind a 32 kosárka elkészült, minden kosárka aljába teszünk 1/2 kávéskanál baracklekvárt.
Előmelegítjük a sütőt 180°-ra.
A 2 tojásfehérjét, felverjük 12 dkg cukorral, és 15 dkg darált diót teszünk bele. A masszát lehetőleg habzsákba töltjük, és minden kosárkába kis halmokat nyomunk a diós habból.
Először ne tegyünk túl sokat a kosarakba, a végén majd elosztjuk a maradékot a kosarakba.
Alulról a 2-ik sorba helyezve, alsó-felső sütésen kb 20-25 perc alatt megsülnek.
élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral, hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját. Duplájára kelesztjük, ha megkelt, kettévesszük, kinyújtjuk, és a sajtkrémmel betöltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, a kakaóval és a szobahõmérsékletű vajjal. A meggybefõtt rumaromával ízesített levébõl annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Ned...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejben felolvasztjuk a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beletesszük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A liszthez hozzáadjuk a sót, majd hozzáöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kölest átmossuk forró vízben, majd a tej és víz keverékében puhára főzzük. Ha elfőtte a levét, még lefedve tartjuk 10 percig, mert a gőzben is duzzad. A tojásokat szétválasztj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű