bögre = 2,5 dl)
2 púpos bögre liszt
2 tojás
1 csomag sütőpor
280 gr tejföl, vagy joghurt (nálam telföl)
2-3 evőkanál cukor
olaj a sütéshez
A hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)
1. A puha vajat kikeverjük a gyümölcscukorral. 2. Hozzáadjuk a felolvasztott gesztenyemasszát, a rumot (vagy aromát), majd apránként hozzáadagoljuk a kekszdarát, kézzel jól öss...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojások fehérjéből gy csipet sóval kemény habot verünk. A cukrot hozzáadjuk, majd kanalanként a vizet is, de közben folyamatosan verjük a habot. Egy másik edényben a tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt a félbevágott vaníliarúddal és a cukor felével tűhelyen felforraljuk (a magokat külön belekaparjuk a tejszínbe). A cukor többi részével a tojás habosra keverjük. A meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat összekeverjük. 2. Forró, bő olajba szaggatunk púpos teáskanálnyi adagokat a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. Kb. 4-es fokozaton érdemes sütni, hogy ne égj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű