Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
14 dkg cukor
3 tojássárgája
kb. 2-2,5 dl tejföl (az eredeti recept szerint 1 evőkanál)
a töltelékhez:
1,5 kg alma
3-4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
a tetejére:
1 tojás
porcukor
•A lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral.
•Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta.
•A tészta a hűtőben pihent, amíg elkészült a töltelék. Ehhez az almákat meghámozta, magházukat eltávolította, és kis kockákra darabolta őket.
•Nagy lábasban a cukorral megpárolta, végül ízesítette a fahéjjal, és megvárta, amíg kihűl.
•Egy kb. 30 * 35 centis tepsit sütőpapírral kibélelt.
•A tészta nagyobbik felét tepsi méretűre nyújtotta, kibélelte vele a sütőpapíros tepsit.
•Rásimította a tölteléket, majd befedte a másik, kisebb tésztacipóból méretre nyújtott lappal.
•Tetejét villával megszurkálta, majd lekente az enyhén felvert tojással, és előmelegített, közepesen forró sütőben szép barnássárgára sütötte.
•Kihűlés után kockákra szeletelte, porcukorral meghintve tálalta.
A hideg habtejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük habosra a cukorral és a vanília kivonattal. Forgassuk bele a tejszínhabot is, akkor jó, ha egynemű a krém. A hideg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk (akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű). A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojásból piskótát sütni: A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra. A lisztet keverd össze alaposan a sütőporral. Közben a sütőt 200 fokra melegítsd el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint elkeverem kevés forró vízben, néha ránézek és meg keverem, nehogy összeálljon. A túrót a joghurtot a vaníliás cukrot és a kristály cukrot össze dolgozom homogén masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű