Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
14 dkg cukor
3 tojássárgája
kb. 2-2,5 dl tejföl (az eredeti recept szerint 1 evőkanál)
a töltelékhez:
1,5 kg alma
3-4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
a tetejére:
1 tojás
porcukor
•A lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral.
•Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta.
•A tészta a hűtőben pihent, amíg elkészült a töltelék. Ehhez az almákat meghámozta, magházukat eltávolította, és kis kockákra darabolta őket.
•Nagy lábasban a cukorral megpárolta, végül ízesítette a fahéjjal, és megvárta, amíg kihűl.
•Egy kb. 30 * 35 centis tepsit sütőpapírral kibélelt.
•A tészta nagyobbik felét tepsi méretűre nyújtotta, kibélelte vele a sütőpapíros tepsit.
•Rásimította a tölteléket, majd befedte a másik, kisebb tésztacipóból méretre nyújtott lappal.
•Tetejét villával megszurkálta, majd lekente az enyhén felvert tojással, és előmelegített, közepesen forró sütőben szép barnássárgára sütötte.
•Kihűlés után kockákra szeletelte, porcukorral meghintve tálalta.
A tésztához a porcukrot, a margarint, a kakaóport, a tojást és a mézet gőz felett összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a szódabikarbónás lisztet. Mikor a massza kihűl, kétfelé vessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tekercshez a sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokon. Az egész tojásokat a cukorral legalább 20 percig keverjük habverővel. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és kis adagokban dolg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit összekavarjuk, majd olajban kisütjük a palacsintákat. A mascarponét a cukorral és a vaníliás cukorral összedolgozzuk, hozzáadjuk a citromlevet. Minden pala...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barack kivételével robotgéppel mindent összekeverünk, majd a darabolt-szeletelt barackot fakanállal belekeverjük a masszába. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Tűp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű