Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg finomliszt
15 dkg zsír
1 csomag sütőpor
14 dkg cukor
3 tojássárgája
kb. 2-2,5 dl tejföl (az eredeti recept szerint 1 evőkanál)
a töltelékhez:
1,5 kg alma
3-4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál fahéj
a tetejére:
1 tojás
porcukor
•A lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral.
•Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta.
•A tészta a hűtőben pihent, amíg elkészült a töltelék. Ehhez az almákat meghámozta, magházukat eltávolította, és kis kockákra darabolta őket.
•Nagy lábasban a cukorral megpárolta, végül ízesítette a fahéjjal, és megvárta, amíg kihűl.
•Egy kb. 30 * 35 centis tepsit sütőpapírral kibélelt.
•A tészta nagyobbik felét tepsi méretűre nyújtotta, kibélelte vele a sütőpapíros tepsit.
•Rásimította a tölteléket, majd befedte a másik, kisebb tésztacipóból méretre nyújtott lappal.
•Tetejét villával megszurkálta, majd lekente az enyhén felvert tojással, és előmelegített, közepesen forró sütőben szép barnássárgára sütötte.
•Kihűlés után kockákra szeletelte, porcukorral meghintve tálalta.
A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, majd sorban a száraz hozzávalót, legvégül a tejet. A pudingot a tejjel és a két kanál cukorral sűrűre főzzük. A tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vajazz ki 6 szabvány muffinformát, vagy sütésálló bögrét. - Keverd össze a tészta hozzávalóit, amíg egynemű nem lesz. - Egy másik tálban keverd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vaníliát hosszában kettévágom és a belsejét kikaparom - így lesz intenzív és eredeti a vaníliaíz. 2. A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforralom. 3. A por...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Egy tálban keverjük össze a túrót, a vanília-aromát, a lime levét, a citrom héját és az édesítőszert. 2. Egy pici edényben langyosítsunk fel 1 dl vizet. Tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű