50 dkg főtt burgonya
50 dkg darált hús
5 dkg császárszalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 közepes méretű ecetes uborka
2 tojás
1 dl tej
4-5 ek. liszt
Só, bors,
Elkészítése:
A darált húst, a meghámozott főtt burgonyát, a megtisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát összedolgozom. Az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel.
Annyi lisztet keverek hozzá, hogy a massza formázható legyen. A masszából nedves kézzel pogácsákat formázok és lisztbe megmártva, kiolajozott tepsibe rakom. Tetejét is megkenem olajjal és előmelegített sütőbe mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen saláta illik hozzá.
Burgonya Először a burgonyát készítsük el, és amíg sül, elkészíthetjük a fasírtot. Tehát meghámozzuk a burgonyát, hosszában félbevágjuk, és sűrűn bevagdossuk 2/3 részükig, hogy az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyeret áztassuk vízbe, a hagymákat vágjuk egészen apróra. A húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a felaprított hagymákat, a fűszereket, a tojást, és a kinyomkodott kenyeret. Kézz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA rizst sós vízben megfőzzük, a szalonnát felszeleteljük, majd zsírjára sütjük. Kivesszük, majd a visszamaradt zsíron megdinszteljük a felaprított hagymát, paprikát és paradicsomot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A húst nem túl kicsi kockákra vágom. Hasonló nagyságúra darabolom a krumplit, a répát és a hagymát is. A wokba beleöntök egy kevés olajat, és amikor átmelegszik, beleteszem a hús...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Közepes