25 dkg vaj (margarin) vagy 20 dkg zsir, 25 dkg cukor, 4 tojással habosra keverjük. Majd 25 dkg liszt, 14 dkg darál dió (vagy dejó) 1 citrom héja és leve 1 vaniliáscukor, 1 sütőpor. Összekeverni és lisztezett zsirozott tepsibe sütni, mikor majdnem kész a sütőben rászórni egy kis cukrosdiót.
A vízbe beletesszük a vajat, sót, cukrot, kevergetve felforraljuk, míg a vaj elolvad. Hozzáadjuk a lisztet, közepes lángon kevergetjük, míg el nem válik az edény oldalától, aljátó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kiválasztott ízű keksz minden hozzávalóját összegyúrjuk egy tálban. Én villával vagy kézzel szoktam, de semmiképp se habverővel, mert abba nagyon beleragad. Plusz egy verzió, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót alaposan kikeverjük 1 dl tejjel meg a vaníliás cukorral.A langyos vajat a cukorral ugyancsak kikeverjük,majd a túrót a cukros vajjal és a felvert tejszínnel óvatosan összed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C-...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű