25 dkg vaj (margarin) vagy 20 dkg zsir, 25 dkg cukor, 4 tojással habosra keverjük. Majd 25 dkg liszt, 14 dkg darál dió (vagy dejó) 1 citrom héja és leve 1 vaniliáscukor, 1 sütőpor. Összekeverni és lisztezett zsirozott tepsibe sütni, mikor majdnem kész a sütőben rászórni egy kis cukrosdiót.
Az élesztőt, a tejet, a sót és a cukrot összekeverjük és felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük. A kapott tésztát jól megdagasztjuk és két részre osztjuk. Ay egyik felléb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz lehet szögletes háztartási keksz, de egyéb kekszfajták is jók. A cukor mennyisége egyéni ízléstől függ. Kristálycukor helyett lehet nádcukrot vagy xililtet is használni.Elk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst cukros tejben puhára főzzük. Közben 6 dkg vajjal a tojássárgákkal jól kikeverjük, beletesszük a rizsbe, majd hozzákeverjük a vaníliás cukorral felvert tojást. Ezzel a kever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: max. 1 óra Nehézség: Könnyű