Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
15 dkg vaj
1 tojás
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
20 dkg mák
20 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál lekvár (ízlés szerinti)
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és összegyúrjuk, vagy robotgéppel összekeverjük. Amikor megfelelő az állaga, kettőbe osztjuk, majd kinyújtjuk a tésztákat. Közben összeállítjuk a tölteléket. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a mákot. Ezt követően a tejet és a lisztbe kevert sütőport is hozzákeverjük. Kiolajozott tepsibe tesszük az egyik lapot és elkenjük rajta a lekvárt, majd ráhalmozzuk a tölteléket, elsimítjuk és befedjük a másik lappal. 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral, de enélkül is nagyon finom.
A tojások sárgáját, a vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét. A tojások fehérjét a többi cukorra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martini...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgákat fehéredésig keverjük a cukorral, kakaóporral, majd lassan hozzákeverjük a vizet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet dolgozzuk bele, végül a tejet és a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keverőgéppel felvertem, hozzáadtam a sót, tejet, szódavizet a liszttel váltakozva. -. Utolján az étolajat kevertem hozzá és csomómentesre kevertem. . A palacsintamass...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű