Tészta:
2 bögre liszt
1 bögre kristálycukor
1/2 bögre olaj
1 bögre langyos víz
3 evőkanál kakaópor
1 csomag sütőpor
3 tojás
Krém:
50 dkg túró
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
1 tojássárgája
A méréshez használ bögre mérete 3 dl. Először megfőzzük a pudingot a tejben a vaníliás cukorral, és hagyjuk hűlni.
Ezalatt elkészítjük a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral jól felverjük, hozzáadjuk a többi alapanyagot, majd sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük.
A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a krém többi alapanyagait, jól kikeverjük, nyomózsákba tesszük, és a tésztára rácsosan rányomjuk. 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját pedig kikavarjuk a porcukorral. 2. A darált diót, a zsemlemorzsát, a 2 kk kakaót és a sütőport egy tálban...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit géppel simára keverjük, majd letakarva 1 órát pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűEgy nagyobb lábosban vizet teszünk fel forrni egy kicsi sóval. A túrót villával jól összetörjük, és összekeverjük a többi hozzávalóval. Ha a tojásfehérjét habbá verve a végén adju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos palacsintákat sütünk. A túrót, a porcukrot, a vanília kivonatot, a citrom reszelt héját és a tojások sárgáját összekeverjük, majd a mazsolát is hozzáadjuk. A tojások f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű