2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre liszt,
1 cs. sütőpor,
2 tojás,
2 ek cukor,
2 kis pohár joghurt vagy tejföl
A hozzávalókból galuska sűrűségű tésztát keverünk. Majd bő, forró olajba szaggatjuk kanállal.
A tésztát össze állítjuk, kb 1 órára hűtőbe tesszük. Majd fél cm kinyújtjuk és kiszaggatjuk, tojásfehérjével lekenjük és cukros dióba megfogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat szétválasztjuk, ezután tojássárgáját a cukorral habosra keverjük és a fehérjét keményebb habbá verjük. 2. A cukros tojássárgáját, és a fehérjehabot összekeverjük,...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA kekszet összegyúrjuk a vajjal, porcukorral és kb. 1,5 dl tejjel. A kész tésztát egy kb. 21*31 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk. Az áttört tehéntúrót elkeverjük a porcukorral és a...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejszínben felolvasztjuk a csokit. A tojásfehérjét habossá verni, majd alacsony fokozaton a habhoz keverni a szirupot és kemény habbá verni, amíg felkunkorodik a habverőn a hab....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes