♥ ALAP TÉSZTA:
3 dbtojás
1 csészekristálycukor
½ csészelangyos víz
½ csészeolaj
2 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálkakaó
♥ RÁCSOS TÉSZTA:
3 dbtojás
1 csészekristálycukor
½ csészelangyos víz
½ csészeolaj
2 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
2 ev. kanállágy túró
5 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvaníliapudingpor
1 dbtojás
♥ KRÉM:
350 mltej
3 ev. kanálkristálycukor
1 csomagcsokoládépuding
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
Továbbá kell még:
banán és citromlé
Egy klasszikus tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
♥ A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Óvatosan, lassanként adagolva hozzákeverjük a vizet, olajat, végül a liszt, sütőpor és kakaó keverékét. A tésztát a tepsibe öntjük és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
♥ Rácsos tésztánál hasonlóan járunk el, mint az alap tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a tetejére habzsákkal rácsokat formázunk. A habzsákba túrókrém kerül: ehhez a túrót, 2 tojást, a cukrot és a vaníliapudingot összekeverjük, majd beletöltjük a zsákba. A rácsos tésztát 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
♥ Krém :Egy edényben a cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk a csokoládépudingot, a keményítőt és addig főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Az edényt letakarjuk, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha a pudingot nem fedjük le, akkor a felszínén kéreg – bőr keletkezik.
A vajat a porcukorral habosra verjük, és kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
A süteményalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a félbe vágott és citromlével meglocsolt banánt, erre kerül a maradék krém, végül a rácsos tészta.
A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és a tészta megpuhuljon.
A langyos tejbe belekeverünk egy kiskanál cukrot, az elmorzsolt élesztőt, és meleg helyen megkelesztjük. A lisztet egy nagy tálba öntjük, beleborítjuk a megkelt élesztős tejet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeldaraboljuk az epret. Karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk az epret és a vaníliát. Felöntjük a vízzel és takaréklángon főzzük kb 10 percig. Hideg vízbe áztatjuk a zselatint....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A káposztát lereszeljük, és az olajon megdinszteljük a cukorral, sóval és borssal. Kihűtjük. 2. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 3. A lisztet tálba szitáljuk,...
Elkészítési idő: fél nap Nehézség: Közepes