menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-krémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-7 közepes alma
1 teáskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
2 tojás
2-3 evőkanál tej
19 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
a formához:
vaj
liszt
a krémhez:
3 tojássárgája
2 tojásfehérje
4 evőkanál liszt
6 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
a karamellöntethez:
12,5 dkg cukor
1 dl habtejszín
2,5 dkg vaj
a díszítéshez:
pirított dió

Elkészítés:


A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A jól elkevert masszát 2 kivajazott és liszttel megszórt, 18-20 cm átmérőjű, kerek formába kanalazzuk, elsimítjuk, és kirakjuk az almagerezdekkel. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukor felével, a liszttel, a tejjel, a vaníliával jól kikeverjük, sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kissé hűlni. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. Az apróra vágott vajat a még meleg krémbe dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Hagyjuk langyosra hűlni. A tortalapokat félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, felülre almás tésztának kell kerülnie. Az öntethez a cukrot 1 teáskanál vízzel karamellizáljuk, majd amikor a cukor elolvadt, beleöntjük a tejszínt, és addig kevergetjük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Végül beledolgozzuk a vajat. Miután kihűlt, meglocsoljuk vele a tortát, és megszórjuk pirított dióval. Legalább 12 órát hűtjük, hidegen kínáljuk.

Tipp: ha tehetjük, az összeállításhoz használjunk keretet – a hűtést követően a keretet eltávolítva díszítsük a tortát karamellel és dióval.

 Almás-krémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó
Zserbó

Az élesztőt langyos tejben egy cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport, és jól összedo...

Elkészítési idő: kb 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Fehércsokis, kókuszos keksz
Fehércsokis, kókuszos keksz

1. A vajat a cukorral habosra keverjük. 2. Vajas cukros keverékhez keverjük a tojást is. 3. A lisztet sütőport kókuszreszeléket össze keverjük, majd a cukros vajas tojásos keveré...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Leveles töpörtyűs pogácsa
Leveles töpörtyűs pogácsa

A tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és meleg helyen felfuttatjuk. A töpörtyűt húsdarálóval ledaráljuk, tetszés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálba tessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Kókuszos őzgerinc
Kókuszos őzgerinc

A kókuszos réteghez a tejet a kristálycukorral és a liszttel csomómentesre keverjük, majd közepesen sűrűre főzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a vaníliás cukrot és a kókuszr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk