menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-krémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5-7 közepes alma
1 teáskanál őrölt fahéj
12,5 dkg vaj
12,5 dkg cukor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
2 tojás
2-3 evőkanál tej
19 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
a formához:
vaj
liszt
a krémhez:
3 tojássárgája
2 tojásfehérje
4 evőkanál liszt
6 dl tej
20 dkg cukor
20 dkg vaj
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
a karamellöntethez:
12,5 dkg cukor
1 dl habtejszín
2,5 dkg vaj
a díszítéshez:
pirított dió

Elkészítés:


A meghámozott almát nyolcadoljuk, és megszórjuk a fahéjjal. A vajat a cukorral meg a tojással habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, majd a liszt és a sütőpor elegyét. A jól elkevert masszát 2 kivajazott és liszttel megszórt, 18-20 cm átmérőjű, kerek formába kanalazzuk, elsimítjuk, és kirakjuk az almagerezdekkel. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukor felével, a liszttel, a tejjel, a vaníliával jól kikeverjük, sűrű krémmé főzzük, és hagyjuk kissé hűlni. A tojásfehérjét a maradék cukorral habbá verjük. Az apróra vágott vajat a még meleg krémbe dolgozzuk, végül beleforgatjuk a tojáshabot. Hagyjuk langyosra hűlni. A tortalapokat félbevágjuk, megtöltjük a krémmel, felülre almás tésztának kell kerülnie. Az öntethez a cukrot 1 teáskanál vízzel karamellizáljuk, majd amikor a cukor elolvadt, beleöntjük a tejszínt, és addig kevergetjük, amíg sűrű mártást nem kapunk. Végül beledolgozzuk a vajat. Miután kihűlt, meglocsoljuk vele a tortát, és megszórjuk pirított dióval. Legalább 12 órát hűtjük, hidegen kínáljuk.

Tipp: ha tehetjük, az összeállításhoz használjunk keretet – a hűtést követően a keretet eltávolítva díszítsük a tortát karamellel és dióval.

 Almás-krémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Epres szelet
Epres szelet

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, majd adjuk hozzá a zsírt (v. vajat), és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kezd morzsalékos lenn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Somlói szelet
Somlói szelet

A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vanília krémmel töltött piskóta lapok
Vanília krémmel töltött piskóta lapok

a KRÉMNEK - vaníliás pudingokat megfőzzük hozzáadjuk a 7 evőkanál cukrot és a vanília aromát -hagyjuk hűlni -a tejszint felverjük a 2 evőkanál cukorral -a zselatint elkeverjük...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Narancsos csokihab
Narancsos csokihab

A tejszínt egy tapadásmentes lábasba tettem, felforrósítottam és beletördeltem a csokoládét. Amikor a csoki elolvadt levettem a tűztől, belekevertem az édesítőt és a narancs resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk