kis füstölt szalonna
1 nagy hagyma
1 paprika
1 paradicsom
25 dkg füstölt tarja
néhány karika kolbász
40 dkg vajbab
15 dkg pici orsótészta
4 ek liszt
4-5 dl tejföl
só
bors
2 db erőleves kocka
1 csokor petrezselyem
Erős Pista
A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk kockázott füstölt tarját, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát és takarékon addig főzzük, míg a füstölt tarja meg nem puhul.
Hozzáadjuk a vajbabot és tovább főzzük. Eközben a tésztát külön kifőzzük. Ha a bab is megpuhult, a levest behabarjuk.
Hozzáadjuk a tésztát is. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk. Én még egy kis tejfölt is tennék rá tálaláskor.
Hámozzuk meg és vágjuk finomra a mogyoróhagymát és a vöröshagymát. Tisztítsuk meg a fokhagymát. Melegítsük fel az olívaolajat és a vajat, majd mikor már habzik, tegyük bele a mog...
Elkészítési idő:Az előző nap beáztatott babot odatesszük főni a babérlevéllel kb. 2 liter vízben.+ kockára végott sonkával+karikára vágptt sárgarépát +zöldpaprikát Másfél óra főzés után megkóst...
Elkészítési idő: 30 perc• Egy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsiradékot, pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát is add hozzá. • Keverd bele a sütőtökdarabokat, és pár perc al...
Elkészítési idő:A lencsét a főzés előtti napon áztasd be. Másnap szűrd át alaposan, tedd fel főni annyi vízben, amennyi jócskán ellepi, és add hozzá a babérlevelet. A füstölt húst darabold fel, é...
Elkészítési idő: 1 óra