Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Betyárleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kis füstölt szalonna
1 nagy hagyma
1 paprika
1 paradicsom
25 dkg füstölt tarja
néhány karika kolbász
40 dkg vajbab
15 dkg pici orsótészta
4 ek liszt
4-5 dl tejföl

bors
2 db erőleves kocka
1 csokor petrezselyem
Erős Pista

Elkészítés:


A kockára vágott szalonnát és hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk kockázott füstölt tarját, kolbászt, paprikát, paradicsomot. Megpirítjuk és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, beletesszük a leveskockát és takarékon addig főzzük, míg a füstölt tarja meg nem puhul.

Hozzáadjuk a vajbabot és tovább főzzük. Eközben a tésztát külön kifőzzük. Ha a bab is megpuhult, a levest behabarjuk.

Hozzáadjuk a tésztát is. Petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk. Én még egy kis tejfölt is tennék rá tálaláskor.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös lencseleves füstölthússal –
Tejfölös lencseleves füstölthússal –

A lencsét, előző este megválogatjuk, többször váltott vízben, dörzsöléssel megmossuk és körülbelül 4 dl hideg vízbe beáztatjuk. A füstölt húst vagy csontot előre főni tess...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar édeskáposzta leves füstölt hússal
édeskáposzta leves füstölt hússal

A hagymákat, a répát, a káposztát és a krumplit megpucoljuk. A szalonnát kicsit kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az aprított hagymákat és üvegesre pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, adunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Burgonyás zellerkrémleves
Burgonyás zellerkrémleves

Feldaraboljuk a hagymát, majd kis olajon megpároljuk. Közben felkockázzuk a megtisztított zellert és a megpucolt burgonyát, hozzáadjuk a hagymához. Megszórjuk a liszttel, alaposa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Édeskáposzta leves
Édeskáposzta leves

A hagymát az étolajon megpiritjuk amikkor már kezd egy kis szine lenni hozzáadjuk a fölvágott fokhagymát pár percig piritjuk majd megszórjuk pirospaprikával. A kisdarabokra fölvág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk