2 dl jó minőségű vörösbor
10 dkg étcsokoládé
őrölt szegfűszeg
őrölt fahéj
A csokit vízgőz felett olvasszuk meg. Fokozatosan öntsük hozzá a bort, és melegítsük fel. Kevergessük addig, amíg a csoki a borban teljesen fel nem oldódik és homogén masszát nem kapunk. Igény szerint lehet ízesíteni egy kis őrölt fahéjjal, szegfűszeggel.
Óvatosan kanalazzuk borospohárba vagy csészébe. Érdemes kanalat használni a fogyasztáshoz, mert ebből az arányból elég sűrű borcsokoládét kapunk. Isteni finom. Igazi téli ital, feldobja a fagyos hangulatot.
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütikeverék dobozán előírtaknak megfelelően készítsük el a muffinokat, és süssük ki őket 180 fokra előmelegített sütőben. A krémhez felhabosítjuk a mascarponét a tejszínnel,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk a zsiradékot (az eredeti recept szerint zsírral készül, így sokkal omlósabb, de ha v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szilveszteri étel elkészítéséhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra. Sütőpapírral bélelj ki egy nagyobb tepsit. A krumplit alaposan mosd meg. Egészen vékonyan vagdosd be úgy, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű