Családireceptkönyv.hu

Fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
8 tojás
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
5 dkg porcukor
csipet só
10 dkg olvasztott margarin,rum

Elkészítés:


Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatni.
A tojásokat szétválasztani. Sárgáját összekeverjük a többi hozzávalóval a fehérjéket kemény habbá verjük és csak a végén adjuk hozzá a tésztához.
Kb fél órát kelesztjük vagy amíg a duplájára kel a tészta.
Lisztezett deszkán nyújtottam nem túl vékonyra kb másfél centisre.
Forró olajban sütöttem, forgattam még mindkét oldalán szépen átsült.
Porcukorral és már az idei házi baracklekvárral tálaltam!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kosárka • Epres-ricottás
Kosárka • Epres-ricottás

1. A lisztet összemorzsoljuk a hideg vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a tojások sárgáját. Ügyeljünk arra, hogy linzer tészta esetébe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Kedvencem,nasi!
Kedvencem,nasi!

1 csomag leveles tészta ,felét kisodorjuk és tepsibe rakjuk,majd rárakunk szorosan babapiskótát (gömbölyűt),erre barackkompótot ,utánna főzünk 1 liter tejből vaníliás pudingot ,(2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós kosárkák
Diós kosárkák

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral,citrom levével verjük kemény habbá. Majd keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk