25 dkg vaj
20 dkg krémsajt
25 dkg sonkás szalámi
4 főtt tojás
1 csapott evőkanál mustár
só, őrölt bors ízlés szerint
kb. 12-15 paprika, mérettől függően
A vajat és a sajtot egy mixerrel alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott szalámit. A tojásokat nagylyukú reszelőn belereszeljük, ízesítjük sóval ,borssal és a mustárral. 2-3 paprikát is apró kockára vágunk, ezt is hozzáadjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, és megtöltjük ezzel a töltelékkel. Pár órára hűtőbe rakjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
Tipp: elkészíthetjük csak zöldpaprikából is, de ha több színűt használunk, akkor mutatósabb lesz a végeredmény.
Csak a klasszikus teavaj jó hozzá, a margarin nem, mert az túl puha, és akkor nem lehet szeletelni.
A sütőt előmelegítjük 200C-ra. A céklákat egyenként alufóliába csomagoljuk (kevés olívaolajjal csöpögtetjük meg, és sózzuk), és kb. 1-1 1/4 óra alatt megsütjük. Kissé lehűtjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsíron megdinsztelem a felszeletelt vöröshagymát, majd ráteszem a darabolt csirkemájat. 20 perc alatt megsütöm,közben a fokhagymát,1 mokkáskanál pirospaprikát, sót, borsot tesze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszpikhoz kb. 8 deci vizet egy lábasba töltünk, a leveskockát belemorzsoljuk, az ecettel ízesítjük, 2 percig forraljuk. A zselatint 1-2 percre a maradék vízbe áztatjuk, majd a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nagy tálban összekeverjük a tejfölt a fűszerekkel, a lilahagymát négyrét,majd nagyon vékonyra vágjuk. Az almát megmosva négyfelé vágva magházától megtisztítva szintén vékonyra sz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű