2,5 dcl forró víz
3 e.kanál disznó zsír
2 e. kanál olaj
2 e. kanál ecet
1/2 kg átszitált sima liszt
1 drb tojás
csipetnyi só
A disznó zsírt,olajat,ectet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre osztjuk a tésztát, majd egy vászon asztalterítőn amit lelisztezünk kihúzzuk a tésztát óvatosan .
Amikor kész vagyunk ,töltjük tetszés szerint a rétestésztát , majd az asztalterítő segítségével felpergetjük rúd formára és a kizsírozott tepsikbe rakjuk és megsütjük
A kimagozott meggyet lecukrozzuk, kis fahéjjal összekeverjük, és állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tésztát: a lisztet, sütőport, porcukrot, citromhéjat összekeverjük, majd a mar...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesAz almát hámozzuk meg, kis lyukú reszelőn reszeljük le. Kicsit nyomkodjuk ki a levét, majd tegyük egy tálba. Csepegtessünk rá egy kevés citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezd a tésztával, annak pihennie is kell majd. A hozzávalókat két deka vajjal dolgozd össze jó alaposan, majd amikor homogén masszát kaptál, olvaszd meg a maradék vajat, és csurgas...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: Közepes