40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 csom. vanília cukor
1 csom. sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár
A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk. Fél órára hűtőbe tesszük, majd a hűtőből kivéve 3-4 cm átmérőjű rudat formálunk belőle é...
Elkészítési idő:Elkészítem a tölteléket, tejet a porcukorral felforralom,,,kb. 5 percig hagyom lassan forrni majd bele teszem a diót, margarint, vaníliás cukrot és a rumot, egyet forr és teszem a...
Elkészítési idő:1.) A száraz anyagokat keverjük össze! A vajat és a mézet melegítve olvasszuk fel, a szódabikarbónát oldjuk fel a forróvízben és minden hozzávalót gyúrjunk egybe! 2.) D...
Elkészítési idő: 45 perc