40 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg puha vaj( vagy 25 dkg margarin)
3 tojás
1 csom. vanília cukor
1 csom. sütőpor
5 dkg durvára vágott dióbél
40 dkg baracklekvár
A puha vajat kikavartam a cukrokkal, a tojások sárgájával, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet és puha tésztává gyúrtam. Kétfelé vágtam. Egyik részét fóliába csomagoltam és a hűtőbe tettem.
Kint maradt részét 33x22 centis vajazott tepsibe nyomkodtam.
A tojások fehérjét habbá vertem, összekavartam a baracklekvárral és a tészta tetejére simítottam. Megszórtam durvára vágott dióval.
A hideg tésztát nagy lyukú reszelőn a diós habra reszeltem.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30 percet sütöttem. Hagyni kell teljesen kihűlni, máskülönben nagyon morzsálódik a tészta
A tésztát megcsinálom-összegyúrom. 3 részre osztom-kinyújtom.-kisütöm. Krém: Pudingot főzők-kihűtöm-habosított vaj->megfelezem a krémet. Egyik fele kakaós. Tésztákat megke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, 15 dkg lisztet belekeverünk, hűlni hagyjuk, majd egyesével, beleütjük a tojásokat, és robotgéppel, jól elkeverjük. Tepsi alján, sütő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: a tojásokat felverjük az egy kanál vízzel ,egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá majd hozzáadjuk előbb a lisztet majd a kétféle mákot. Sütőpapírral bélelt tepsib...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és fél órára hűtőgépbe tesszük. Ezután a tésztából diónyi gömböket formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, aztán koronggá lapítjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű