30 dkg sima liszt,
pici só,
1 egész tojás,
1 pohár tejföl,
Rátét
10 dkg liszt
10 dkg zsír vagy sütőmargarin
A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a beiglit és a hűtőbe tesszük, (el is maradhat), hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként vékony lappá nyújtjuk. Közepére tesszük a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt felmelegítjük 180 fokra (légkeverés), és kb 30-35 perc alatt aranysárgára sütjük.
Bármivel tölthetjük. Túrós mazsolás, darás meggyes, stb
Nagyon egyszerű és gyors. Kezdő háziasszonyoknak is ajánlom, sikerrel járnak.
A cukrozott narancshéjat apró darabokra vágom. 20 dkg tortabevonót összetörök, és felolvasztom a tejszínben. Hozzákeverem a cukrozott narancshéjat, a narancslét meg a reszelt naran...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba beletesszük a tejet, lisztet, cukrot, tojást, sütőport és a sót, simára keverjük. Az almát meghámozzuk, a közepét almafúróval vagy hegyes késsel kivágjuk, és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet tesszük, és ismét keverés. A tojásfehérjét kemény habbá verjük géppel, és ezt már...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat olvaszd fel, és tartsd kenhető állapotban. Egy nagyobb tepsiben helyezz egymásra négy réteslapot úgy, hogy minden réteget locsolj meg egy kis vajjal. Törd össze a diót, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes