menu

Családireceptkönyv.hu

szabolcsi töltött káposzta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy laposabb nagy fej édeskáposzta (vagy két kisebb), 50 dkg darált zsírosabb sertéshús (dagadó, lapocka), 25 dkg rizs, 5 kis fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, pirospaprika, olaj, só, 3-4 dl paradicsomlé vagy passzírozott paradicsom, 20 dkg füstölt húsos szalonna, egy szál kolbász (házi)

Elkészítés:


Először is a fej káposztát előfőzzük, majd ha már kihűlt, előkészítjük a töltéshez: leveleire bontjuk, a levelek erős torzsarészét kimetsszük, a leveleket félbe, vagy ha nagyon nagyok, negyedbe vágjuk.
A töltelékhez olajon megfonnyasztjuk a hagymát, fokhagymát, amikor már nem forró az olaj, hozzákeverjük a fűszereket (só, bors, paprika ízlés szerint), majd a darált hússal és a nyers rizzsel összedolgozzuk. A masszát az előkészített levelekbe töltjük, megpróbálunk kicsi, süveg alakú töltelékeket kialakítani (ezt nem lehet leírni, rá kell jönni, hogy mi a módszer).
Lábas aljára kimosott, kicsit megvágott savanyúkáposztát fektetünk, erre rétegezzük a töltelékeket és a kisebb darabokra vágott, szükség szerint kiáztatott füstölt húsokat (ezt csak a csülöknél kell, előző este áztassuk vízbe). Megint aprókáposzta, töltelék, füstölt hús jön rá, amíg tart a hozzávalókból, a tetejére aprókáposztát tegyünk. Felöntjük vízzel, amíg ellepi és elkezdjük főzni, kis lánggal. Amikor felforr, ráöntünk egy nagy doboz paradicsompürét, vagy házi paradicsomlét és készre főzzük. Tálalásnál puha kenyeret és tejfölt adunk mellé.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÖRÖS KARAJ
SÖRÖS KARAJ

A karaj szeleteket,ki klopfolod,lesózod,lisztbe forgatod,egyesével lesütöd a serpenyőben. Kiszedegeted a zsiradékból,ha mindet lesütötted,vissza teszed az edénybe az összes húst,fe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Cigánypecsenye
Cigánypecsenye

Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olajban. A fokhagymát apróra törjük és kis csészében olajjal elkeverjük. A húst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal, és a hagymára helyezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Fasírt krumpliágyon
Fasírt krumpliágyon

A legjobban bevált, kedvenc fasírtmasszánkat elkészítjük, golyókat formázunk. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsi aljába karikára vágott krumplit terítünk. Rápakoljuk a f...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fűszeres tepsis tarja
Fűszeres tepsis tarja

A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elős...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk