A churros bevonathoz
- 110 g kristálycukor
- 1.5 teáskanál fahéj (őrölt)
A churros tésztához
- 1.5 teáskanál kristálycukor
- 250 ml víz
- 0.5 teáskanál só
- 4 evőkanál étolaj
- 130 g búzaliszt (BL55)
A csokoládé szószhoz
- 100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
- 125 ml habtejszín (30-32%-os)
A sütéshez
- étolaj
1. A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta.
2. Egy széles lábasban forrósítsunk étolajat 180 C-ra. Egy csillagcsöves nyomózsákból nyomjunk minimum 10 cm hosszú csíkokat a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. Ne a tejszínhabhoz való összehajló végű csillagcsövet használjuk, mert azzal nem lehet churros-t nyomni! Az "egyenes tüskéjű", égetett tésztához való csillagcsövet használjuk! (Ha valakinek nem elég erős a habzsákja, vagy nincs megfelelő csillagcsöve, rúddá is lehet sodohatja a tésztát.)
3. Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek, és átsülnek. Előfordul, hogy nagyon fröcsög, így olajfogó háló használata erősen javallott! :) Arra is figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, mert különben sokáig kell sütni, hogy színt kapjon, és száraz lesz mint a ropi! Szóval jó forró legyen az olaj.
4. Mikor kisültek, tegyük őket szalvétára, majd az előkészített fahéjas cukorba forgassuk bele.
5. Ha csokiszószt is készítünk hozzá, ahhoz a csokoládét forrázzuk le a tejszínnel és keverjük simára a szószt.
Frissen, forrón tálaljuk az elkészült churros-t!
Egy tepsit kikenünk vajjal, liszttel megszórjuk és piskótát sütünk 6 tojásból. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük az 1 citrom levét, a 10 dkg cukrot, ízlés szerint a fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot egy tálkába szitáljuk, majd ráfacsarjuk a citrom levét, és sűrű, fényes mázzá keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összedolgozzuk, masszát beöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 2. 190 fokon 20-25 percig sütjük, míg aranybarna lesz 3. Melegen kiborítjuk és leszedjük a pap...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA pudingport, a zselatint, a cukrot, a tojások sárgáját és a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a margarint kis darabokra vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű