menu

Családireceptkönyv.hu

Churros


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


A churros bevonathoz
- 110 g kristálycukor
- 1.5 teáskanál fahéj (őrölt)

A churros tésztához
- 1.5 teáskanál kristálycukor
- 250 ml víz
- 0.5 teáskanál só
- 4 evőkanál étolaj
- 130 g búzaliszt (BL55)

A csokoládé szószhoz
- 100 g étcsokoládé (45-59%-os, reszelt)
- 125 ml habtejszín (30-32%-os)
A sütéshez
- étolaj

Elkészítés:


1. A bevonathoz szükséges kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal, majd tegyük félre. Egy kis lábasban Tegyük fel főni a vizet, cukrot, sót és az étolajat. Mikor felforr húzzuk le a tűzhelyről, és keverjük hozzá a lisztet, míg egy labdává összeáll a tészta.
2. Egy széles lábasban forrósítsunk étolajat 180 C-ra. Egy csillagcsöves nyomózsákból nyomjunk minimum 10 cm hosszú csíkokat a forró olajba, majd ollóval vágjuk el a végét. Ne a tejszínhabhoz való összehajló végű csillagcsövet használjuk, mert azzal nem lehet churros-t nyomni! Az "egyenes tüskéjű", égetett tésztához való csillagcsövet használjuk! (Ha valakinek nem elég erős a habzsákja, vagy nincs megfelelő csillagcsöve, rúddá is lehet sodohatja a tésztát.)
3. Addig süssük őket, míg szép aranybarnák lesznek, és átsülnek. Előfordul, hogy nagyon fröcsög, így olajfogó háló használata erősen javallott! :) Arra is figyelni kell, hogy az olaj elég forró legyen, mert különben sokáig kell sütni, hogy színt kapjon, és száraz lesz mint a ropi! Szóval jó forró legyen az olaj.
4. Mikor kisültek, tegyük őket szalvétára, majd az előkészített fahéjas cukorba forgassuk bele.
5. Ha csokiszószt is készítünk hozzá, ahhoz a csokoládét forrázzuk le a tejszínnel és keverjük simára a szószt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Frissen, forrón tálaljuk az elkészült churros-t!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Macskapracli
Macskapracli

Ez egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Cappucinó szelet
Cappucinó szelet

A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, majd belekeverjük a tojások sárgáját és a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet, végül az étolajat. A tésztát elfelezzük és egy 24...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
8 perces bögrés epres (Rupáner)
8 perces bögrés epres (Rupáner)

1. A sütőt előmelegítjük 190-200 fokra, alul-felül sütésre. 2. A hozzávalókat az eper kivételével összekeverjük. A tejet adjuk hozzá utolsóként, kisebb adagokban. Fontos: Ne verj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Árvácska szelet
Árvácska szelet

A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet szalalkálit és a tejet, majd a habbá vert tojásfehérjéket. Az első rész marad sárga, a másodi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk