A tésztához
• 500 g tészta - penne (száraz)
A szószhóz
• 1 púpozott evőkanál vaj
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 2 gerezd fokhagyma
• 350 g gépsonka
• 150 ml főzőtejszín (15-20%-os)
• 150 ml 2,8%-os tej
• 1 evőkanál búzaliszt (BL55)
• só
• feketebors (őrölt)
• oregánó (friss, vagy szárított)
• bazsalikom (friss, vagy szárított)
A tetejére
• 150 g trappista sajt (reszelt)
1. Először enyhén sós, forrásban lévő vízben tegyük fel főni a pennét. kb. 15 perc alatt elkészül.
2. Közben elkészíthetjük a "mártást" Ehhez először aprítsuk fel a vöröshagymát.
3. Egy magas falú serpenyőben forrósítsuk fel a vajat, majd dobjuk rá a hagymát és pirítsuk üvegesre.
4. Eközben kockázzuk fel a sonkát, majd ajuk a hagymához a fokhagymát és a sonkát is.
5. 5-10 percen át pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a tejszínt.
6. Gyorsan keverjük csomómentesre a tejet a liszttel, majd ezt is öntsük a sonkára.
7. Mehet rá a só, bors, fűszerek, majd mártás sűrűségűre sűrítsük be.
A közben készre főtt tésztát szűrjük le.
8. Keverjük össze a tésztát az elkészült mártással. Egy kivajazott, minimum 30x20 cm-es, 5 cm magas tepsibe öntsük bele a keveréket és egyenletesen terítsük el.
9. Reszeljük rá a trappista sajtot és kb. 30 perc alatt süssük aranybarnára 180 C-os légkeveréses sütőben.
A gépbe beletöltöm a tejet és a vizet. majd ráöntöm a lisztet. A tetejébe az egyik felébe a cukrot, a sót és az olajat, a másik felébe az élesztőt teszem. A megfelelő módon (azon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön le lett pirítva 1 kis fej vöröshagyma, vagy egy darab póréh., 1 kápia paprika, kis darab szalonna, sonka, vagy bármi ami otthon van. A lepirított dolgokat fűszerezte oregánó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. A reszelt sajt háromnegyedét, a zúzott fokhagymát és a fűszereket a tejfölhöz keverjük. A leszűrt tésztát kiolajozott, hőálló edénybe tesszük, a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizstésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Páclevet készítünk a mogyoróolajból, a szójaszószból, a kétféle csiliszószból és az á...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű