Családireceptkönyv.hu

Teljes kiőrlésű tortilla


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 8 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
• 80 g búzaliszt (BL55)
• 1 csapott teáskanál só
• 175 ml víz (forró)
• 4 g sütőpor
• 11 ml olívaolaj

Elkészítés:


1. Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
2. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
3. Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
4. Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, nem jó! Csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát.
5. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
6. Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Szalonnás Carbonara
Szalonnás Carbonara

A tésztát kifőzöm, de használhatunk maradék tésztát is. A szalonnákat apró kockára vágom, zsírjára sütöm, amikor már szép aranybarnára pirult, hozzá adom a kifőtt tésztát és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jusztina
Kenyérlángos
Kenyérlángos

Tészta A tejet és a cukrot tűzhelyen langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és belemorzsoljuk az élesztőt. Ezt félretesszük. A többi hozzávalót (a vizet kivéve) egy tálban ö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos rudak sertészsírral ki próbálni !
Sajtos rudak sertészsírral ki próbálni !

A lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Vaníliás – fahéjas rúd
Vaníliás – fahéjas rúd

Elkészítés : a langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az összemorzsolt élesztőt. Ha kész, a tészta hozzávalóival kidagasztjuk, és meleg helyen 45 – 50 percig kelesztjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk