• 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
• 80 g búzaliszt (BL55)
• 1 csapott teáskanál só
• 175 ml víz (forró)
• 4 g sütőpor
• 11 ml olívaolaj
1. Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
2. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
3. Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
4. Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, nem jó! Csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát.
5. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
6. Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.
LANGYOS tejben az élesztőt felfuttatom, majd a tészta hozzávalóit jól összedolgozom, majd hagyom megkelni, kb. 40 percig. Ezt követően a tésztát kinyújtom, vagy szétnyomkodom...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz egész tojásokat keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, és a tejjel. Ezután szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd kézi habverővel keverj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyűburgonyát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, megfőzzük, majd összetörjük krumplinyomóval. Amíg picit hűlni hagyjuk, elkészítjük a szószt. A hagymát apróra vágva, kevés olajon meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és a szalonnát kisebb kockákra vágjuk. A kolbászt fél karikákra szeleteljük. A babot és a kukoricát leszűrjük. A chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. A szalonnát kipirí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű