• 180 g teljes kiőrlésű búzaliszt
• 80 g búzaliszt (BL55)
• 1 csapott teáskanál só
• 175 ml víz (forró)
• 4 g sütőpor
• 11 ml olívaolaj
1. Az összes hozzávalót mérd a dagasztógép üstjébe, és alaposan dolgozd ki a tésztát teljesen simára.
2. Mikor kész a tészta, vedd ki a vastagon lisztezett asztalra, és oszd egyenlő darabokra a tésztát. Annyi darabra, ahány tortillát készítesz. A méretük attól függ, hogy mekkora tortillákat szeretnél sütni.
3. Majd vékony liszten egyenletes vastagságra, szép hártya vékonyra nyújtsd ki a tésztákat. Ehhez folyamatosan forgatnod, lisztezned kell a tésztát, különben letapad. A lényeg, hogy folyamatosan forgasd minden irányba minden nyújtás után a tésztát. A felülete mindenütt legyen lisztes. Így nem fog leragadni. Mikor kész, 28-30 cm átmérőjűnek kell lennie, azaz egy minimum 30 cm átmérőjű serpenyő kell hozzá, vagy nagyobb!
4. Ha kinyújtottad az elsőt, el is kezdheted sütni. Olaj nélküli felforrósított serpenyőbe dobd bele a tortillát. Ha gyűrődik, igazítsd meg. Pár másodperc múlva a tészta elkezd felhólyagosodni. Ekkor az első oldala meg is sült. A szélénél megemelve fordítsd meg. A másik oldalt is süsd pár másodpercig, és már készen is van. Nem kell, hogy piruljon a tészta! Amikor pirul, akkor már törős, ropogós, nem jó! Csak akkor fog működni, ha szép vékonyra nyújtottuk a tésztát.
5. A kisült tortillát egy tányérra téve azonnal takard le alufóliával, hogy ne tudjon kiszáradni.
6. Ha mindet kisütötted, már töltheted is őket ízlésed szerint! Kerülhetnek bele sült csirkemell csíkok, csíkozott zöld saláta, zöldségek, öntet.
A tojásokat, a lereszelt cukkiniket összekeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a fűszereket. A pizzaformát sütőpapírral kibéleljük vagy alaposan kizsírozzuk. Rásimítjuk a masszát, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy fazékban sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és a csomagolásán olvasható leírás szerint fogkeményre (al dente) főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk és apróra kockáz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük ki a tésztát. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és kevés olajon kezdjük el pirítani. 1-2 perc múlva adjuk hozzá az apró kockákra vágott virslit is. Sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű