Piskóta : 4 tojás, 80g kókuszzsír vagy egyéb zsiradék, 60 - 70 g xillit ( ebböl 1 ek kanál méz, vagy egyéb édesítöszer ), 1/2 tk vanília kivonat, csipetnyi fahéj, 120 - 130 g örölt mák, 70g örölt dió.
Krém: 2 dl cocomas ( kókusz tejszín) vagy rendes tejszín, 1 habfixáló, édesítö ízlés szerint, 1 citrom leve.
Piskóta: Egy keverö edénybe a kókuszzsírt, édesítöt, mézet, vanília kivonatot, fahéjat krémesre keverem. Ezután belekeverem a tojások sárgáját - aztán a felvert tojások fehérjét is, majd a diót és a mákot. A tésztát beleöntom egy kisseb sütöpapírral kibélelt tepsibe - vagy szilikon formába és megsütöm.
Krém : A cocomaszt vagy tejszínt, habbfixálót, édesítöt, citrom levét - kemény habbá verem, majd ráteszem a kihült piskótára. Én 81% csokit reszeltem rá de persze lehet bármilyen más csoki is
1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. 2. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl cukros tejben futtasd fel az élesztőt. Szitáld bele a lisztet, és alaposan dolgozd össze. Meleg helyen keleszd legalább egy órát. Lisztezett deszkán nyújtsd ujjnyi vastagra, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét olvasszuk fel gőz fölött, majd keverjük hozzá a gyömbért és a tejszínt. Hűtsük le. A 10 dkg cukorból és a vízből főzzünk szirupot, melegítsük 110 °C-ra. Közben verj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes